ANCHETĂ la Ploieşti: O pacientă a fost SCĂPATĂ de pe targă. Femeia a MURIT după 48 de ore

O femeie a murit la două zile după ca fost scăpată de pe o targă, cărată de doi brancardieri, la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Criminaliştii au deschis dosar penal şi fac cercetări pentru ucidere din culpă. 

09 oct. 2015, 11:08
ANCHETĂ la Ploieşti: O pacientă a fost SCĂPATĂ de pe targă. Femeia a MURIT după 48 de ore

Poliţiştii din Prahova au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru ucidere din culpă după ce o femeie, în vârstă de 80 de ani, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a fost scăpată de pe targă, în timp ce era transportată de către personalul spitalului.

Femeia a murit la 48 de ore de la incident. Potrivit poliştiştilor, cercetarea se face in rem şi  nu există niciun suspect până în prezent.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a precizat că pacienta moartă a căzut de pe o targă în timp ce era transportată către camera unde se află computerul tomograf.

Conform sursei citate, în momentul incidentului, bătrâna era însoţită de doi brancardieri, dar şi de membri ai familiei sale. „Ulterior incidentului, pacientei i s-a făcut CT-ul, a fost supusă şi unui examen de specialitate la neurochirurgie, iar la 48 de ore a decedat”, a spus medicul Andrei Ilinca, scrie Mediafax.

Atât reprezentanţii spitalului, cât şi cel al Poliţiei au declarat că necropsia a arătat că nu există legătură de cauzalitate între decesul femeii şi lovitura provocată în momentul în care a fost scăpată de pe targă, pacienta murind din cauza altor afecţiuni medicale.

„Indiferent dacă pacienta a decedat din cauza căderii sau nu, simpla cădere oricum a afectat într-un fel sau altul şi a expus femeia la risc. Deci persoana oricum trasă la răspundere, dar şi spitalul. La acest spital din Ploieşti avem oricum atâtea probleme, iată încă una care încarcă dezorganizarea din acest spital”, a declarat la România TV Vasile Barbu, preşedinte ANPP.