Angajările fictive din Parlamentul European: Marine Le Pen refuză să fie audiată de judecători pentru fraudă

Prezidenţiabila Marine Le Pen a refuzat să participe vineri la o audiere, fiind citată de către judecătorii de instrucţie care anchetează acuzaţiile de fraudare a fondurilor europene prin angajarea fictivă a bodyguardului şi a şefei sale de cabinet la Parlamentul European, transmite Reuters.

03 mart. 2017, 19:51
Angajările fictive din Parlamentul European: Marine Le Pen refuză să fie audiată de judecători pentru fraudă

Avocatul Marcel Ceccaldi a explicat că aceasta nu are de gând să participe la nicio audiere înainte de alegerile prezidenţiale, în care are şanse mari să promoveze în al doilea tur alături de Emmanuel Macron.
”Desigur că nu se va duce”, a declarat Ceccaldi.

De asemenea, avocatul a explicat că preşedinta Frontului Naţional beneficiază în continuare de imunitate parlamentară în ceea ce priveşte scandalul deturnării de fonduri europene de la Parlamentul European.

Anchetatorii au pus-o deja sub inculpare pe Catherine Griset, şefa de cabinet a preşedintei de la Frontul Naţional, pentru angajările fictive de la PE.

Bodyguardul lui Marine Le Pen, Thierry Legier, şi şefa sa de cabinet, Catherine Griset, sunt figuri-cheie într-o anchetă deschisă după ce Parlamentul European i-a cerut prezidenţiabilei să returneze banii pe care este acuzată că i-ar fi dat celor doi, după ce i-a angajat drept consilieri parlamentari la Bruxelles.

Avocatul prezidenţiabilei populiste susţine că este vorba doar de o ”manipulare”, care are drept scop destabilizarea campaniei electorale a Frontului Naţional.

Marine Le Pen a dezminţit deja toate acuzaţiile aduse, însă reprezentanţii Parlamentului European au decis să-i pună poprire pe jumătate din salariu şi indemnizaţiile zilnice pentru a recupera cei 300.000 de euro utilizaţi în mod fraudulos de către preşedinta Frontului Naţional.

Le Pen a depus recent o plângere la Parchetul de la Bruxelles pentru ”fals intelectual” vizându-i pe directoarea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi pe secretarul general al PE, Klaus Welle, cu privire la ancheta privind presupusa fraudă legată de angajarea unor asistenţi parlamentari de la FN.

Între timp, europarlamentarii au votat în favoarea imunităţii parlamentare de care beneficiază Marine Le Pen, dar doar în legătură cu imaginile grafice postate pe Twitter, care ilustrau o serie de execuţii comise de către jihadiştii Statului Islamic.