Angajaţii NATO ucişi în atentatul sinucigaş de la Kabul sunt americani

Trei angajați civili ai NATO au fost uciși sâmbătă într-un atentat sinucigaș cu mașină capcană care a vizat convoiul în care se aflau la Kabul, atac soldat cu 12 morți, a anunțat coaliția condusă de SUA în Afganistan.

23 aug. 2015, 07:57
Angajaţii NATO ucişi în atentatul sinucigaş de la Kabul sunt americani

Explozia a distrus mai multe mașini, inclusiv un microbuz școlar și un vehicul blindat folosit de către contractorii americani.

Surse din cadrul serviciilor de securitate au declarat că cei trei lucrau pentru compania americană DynCorp International. Compania, care oferă pregătire, securitate și servicii de întreținere a aeronavelor pentru misiunea NATO și armata afgană, a confirmat că a fost ținta atentatului, potrivit Agerpres.

„Un vehicul al DynCorp International care transporta membri ai echipei noastre a fost atacat”, a anunțat compania americană într-un comunicat, fără a oferi alte detalii.

Atacul sinucigaș produs în apropierea unui spital într-un cartier rezidențial la o oră de vârf a ucis și rănit în principal civili afgani, sporind furia resimțită la Kabul după o serie de explozii care au ucis zeci de persoane în luna august în Afganistan.

Talibanii, care se luptă pentru a recuceri puterea la peste 13 ani de la intervenția militară condusă de SUA care a răsturnat regimul lor, a negat că s-ar afla în spatele atacului. Niciun alt grup nu a revendicat atacul până în prezent.

CITEŞTE ŞI: Atentat în Pakistan: cel puţin 10 morţi. Ministrul de Interne al provinciei Pendjab, găsit mort sub dărâmături