Angajatorul îţi poate plăti zilele de concediu rămase din 2017. Cine poate beneficia de aceşti bani

Publicat: Joi, 11 Ianuarie 2018 13:16 // Actualizat: Joi, 11 Ianuarie 2018 13:16 // Sursa: romaniatv.net

Salariații care au rămas cu zile neefectuate de concediu de odihnă din 2017 trebuie să le primească, în principiu, în următoarele 18 luni.

Foto: adevarul.ro

Totuși, există și o situație în care angajatorul compensează în bani zilele de concediu rămase din 2017, scrie huff.ro. Compensarea în bani a zilelor de concediu de odihnă neefectuate în 2017 este posibilă doar în situația în care salariatului îi încetează contractul individual de muncă, prevede Codul muncii.

Citeşte şi Concediu crestere copil 2018. Conditii de acordare, ce acte sunt necesare, ce venituri ai voie sa realizezi in concediu crestere copil

Angajatorul trebuie să-i acorde în natură zilele neefectuate din concediul de odihnă de anul trecut

Cu alte cuvinte, singura situație în care angajatorului îi este permis să facă așa ceva este dacă salariatul cu „restanțe" la concediul pe anul trecut pleacă de tot din cadrul firmei.

Asta înseamnă că, dacă salariatul lucrează și în 2018 la aceeași firmă, angajatorul trebuie să-i acorde în natură zilele neefectuate din concediul de odihnă de anul trecut.

„În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual", scrie în Codul muncii.

Astfel, zilele de concediu de odihnă neefectuate în 2017 trebuie acordate începând cu ianuarie 2018 și până în iunie 2019.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6540
RON
14 Dec
noapte -1 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H