Angela Merkel vrea să rămână la putere până în 2021

Angela Merkel a declarat, duminică, faptul că intenţionează să rămână la putere până în 2021, atunci când se va sfârşi actualul mandat, câtă vreme social-democraţii (SPD) vor fi de acord, informează Politico.

11 feb. 2018, 20:06
Angela Merkel vrea să rămână la putere până în 2021

Uniunea Creştin-Democrată, partidul pe care Angela Merkel îl conduce, a ajuns la o înţelegere cu SPD pentru a forma o coaliţie care să conducă guvernul iar astfel va începe al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. Cu toate acestea, cei 463.000 de membri ai SPD trebuie să voteze coaliţia. Cel mai probabil, procesul de vot va dura până la începutul lui martie.

„Sunt genul de om care îşi respectă promisiunile”, a spus Merkel într-un interviu pentru postul de televiziune ZDF.

Dacă social-democraţii nu votează pentru a susţine coaliţia şi se vor organiza din nou alegeri în Germania, Merkel va lua în considerare o nouă candidatură.

Merkel a descris, de asemenea, ocuparea postului de ministru al Finanţelor de către un membru al SPD drept un preţ „dureros” dar „acceptabil” pentru a putea forma o coaliţie de guvernare.

„Alternativa ar fi fost să le spunem oamenilor că ne-am înţeles pentru a forma o coaliţie, dar nu ne putem pune de acord în ceea ce priveşte ministerele, ceea ce ar fi fost iresponsabil”, a spus Angela Merkel. De asemenea, cancelarul german a negat că şi-a pierdut autoritatea în propriul partid, în ciuda faptului că unii membri nu sunt mulţumiţi de actuala coaliţie.

Angela Merkel a precizat că numele celor şase miniştri care vor reprezenta Uniunea Creştin-Democrată în guvern vor fi făcute publice pe 26 februarie.