Scandal! Cetățenii Germaniei plătesc serviciile de cosmetică ale liderilor politici, inclusiv pentru cei pensionați. Factura Angelei Merkel, „daună totală”

Șefii și foștii șefi ai statului german sunt acuzați de risipa banului public. Iată cât au cheltuit Olaf Scholz și Angela Merkel doar pentru frizeri și specialiști în machiaj în 2023.

10 aug. 2023, 08:42
Scandal! Cetățenii Germaniei plătesc serviciile de cosmetică ale liderilor politici, inclusiv pentru cei pensionați. Factura Angelei Merkel,  „daună totală”

Aproape nimeni nu s-ar fi gândit la așa ceva, dar Guvernul Germaniei a cheltuit o sumă uriașă doar pentru cosmeticele fostului cancelar, Angela Merkel.

Doar pentru a avea grijă de look-ul Angelei Merkel, în zona capului, nemții au plătit nu mai puțin de 55.000 de euro. Mai precis, este vorba doar despre părul și machiajul fostei cancelare, care a părăsit funcția în anul 2021, informează Politico.

Atenție, este vorba doar despre ultimii doi ani, de când Angela Merkel a părăsit funcția. Fostul cancelar continuă să trimită facturi guvernului federal pentru fel de fel de cheltuieli, pentru decontare.

De curând, Angela Merkel și-a schimbat make-up artistul. Acum se bazează pe un nou specialistîn materie de machiaj și coafură, informează Tagesspiegel.

Cetățenii germani plătesc pentru coafura și machiajul lui Merkel, care nu mai este în funcție, atât pentru aparițiile sale publice, cât și pentru cele private.

În 2023, Merkel a raportat cheltuieli de 17.200 de euro pentru astfel e servicii de frumusețe, iar pentru 2022, 37.780 de euro.

„Asumarea costurilor este legată de continuarea îndeplinirii unor sarcini oficiale – indiferent dacă acestea sunt publice sau nu”, a explicat Cancelaria germană pentru Tagesspiegel.

Câți bani a cheltuit Olaf Scholz pentru frizer și machiaj

Costurile în creştere ale serviciilor de coafură şi machiaj ale oficialilor au stârnit scandaluri, de-a lungul timpului. Preşedintele Asociaţiei Contribuabililor, Reiner Holznagel, a precizat că acestea ar trebui „reduse la minimul necesar şi, dacă este cazul, plătite în mod privat”.

Până și Olaf Scholz a cheltuit din bani publici doar în 2023 21.808 euro pentru servicii de cosmetică, iar în 2022 a ajuns la suma de 39.910 euro.

Cheltuielile pentru fotografi, frizeri și specialiști în machiaj au ajuns în 2023 la 1,5 milioane de euro.