Anghel Iordănescu atacă dur Steaua: Boicotează acţiunile echipei naţionale!

Naţionala de fotbal a României a plecat luni dimineaţă spre Turcia, fără cei şase jucători de la Steaua pe care selecţionerul Anghel Iordănescu i-a convocat iniţial pentru cantonamentul din Antalya.

25 ian. 2016, 08:41
Anghel Iordănescu atacă dur Steaua: Boicotează acţiunile echipei naţionale!

Anghel Iordănescu i-a convocat de urgenţă la lot pe Gabi Enache (Astra) şi Dragoş Nedelcu (Viitorul), pentru a compensa întrucâtva absenţele de la lot ale celor şase stelişti. Selecţionerul a afirmat luni dimineaţă, înainte de plecarea naţionalei spre Turcia, că nu a ajuns la o înţelegere cu Steaua, acuzând totodată conducerea roş-albaştrilor că boicotează echipa naţională, deoarece le-ar fi interzis jucătorilor să se prezinte la lot.

Citeşte şi Gigi Becali le-a interzis steliştilor să plece la NAŢIONALĂ

Am avut vineri o discuție cu domnul Argăseală prin care mi-au fost propuse două variante. Noi le-am propus alte patru variante dar s-a văzut ce-a ieșit. Jucătorii au vrut să vină la echipa națională din ce știu eu, dar au fost blocați de club. Steaua nu e fair-play și boicotează acțiunile echipei naționale. E greu de spus acum dacă ei vor risca ceva, dar cei din FRF vor analiza foarte bine situația și vor trage o concluzie„, a spus Anghel Iordănescu, la plecarea spre Turcia.

Florin Niță, Paul Papp, Alex Chipciu, Adi Popa, Mihai Pintilii și Alin Toșca sunt cei şase jucători ai campioanei care au fost convocaţi inițial la naţională.

„Inițial, Steaua a anunțat că toți cei șase vor veni. Ne-am bucurat. Vineri a fost însă o întâlnire la nivelul federație — Steaua, a participat Argăseală și cu mine. După cinci ore, clubul Steaua ne-a propus două variante pe care noi le-am refuzat, dar am propus alte patru variante. Două dintre ele extrem de convenabile și nouă și Stelei. Steaua a avut o poziție de forță. Nu și-a dat acordul pentru această participare la națională, ceea ce mie mi se pare lipsit de fair play pentru că trebuie să respectăm naționala. Trebuie să înțelegem că nu mai suntem în cupele europene. Singura care reprezintă țara e naționala. Din câte știu, jucătorii își doreau să vină, dar ei au fost blocați. Și nu e fair play din partea Stelei, care se află în competiție cu Astra, Dinamo… cluburi care ne-au pus la dispoziție jucătorii. În schimb, Steaua a încercat să boicoteze cantonamentul echipei naționale”, a spus Iordănescu.

Întrebat dacă vor fi repercusiuni asupra prezenței jucătorilor steliști în lotul primei reprezentative pentru EURO 2016, selecționerul a afirmat: „Mi-ar fi greu să dau un răspuns. Nu-mi doresc acest lucru, dar FRF și Comitetul Executiv trebuie să analizeze cu atenție și să ia o decizie dură împotriva clubului Steaua”.