Averea deputatului Ioan Adam, verificată de ANI. Nici soţia nu ştie ce venituri are parlamentarul

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declanşat procedura verificării averii deputatului PSD Ioan Adam, implicat în dosarul retrocedărilor de terenuri, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Sotia lui, judecatoarea Roxana Adam, de la Tribunalul Brasov, anchetata şi ea in dosarul retrocedarilor din judet, declara oficial că are cunoştinţe ca sotul ei are mai multe terenuri si cladiri, insa nu-i cunoaste veniturile. 

RomaniaTV.net
15 oct. 2014, 16:06
Averea deputatului Ioan Adam, verificată de ANI. Nici soţia nu ştie ce venituri are parlamentarul

Conform surselor citate, inspectorii de integritate verifică şi averea soţiei deputatului, Roxana Adam, judecător la Tribunalul Braşov.

În ultima declaraţie de avere completată în iunie 2014, Ioan Adam a menţionat faptul că deţine trei case şi patru apartamente în Braşov.

De asemenea, el mai deţine aproximativ 10.000 mp de terenuri intravilan în Braşov şi Poiana Braşov şi 10.000 mp de teren agricol.

Deputatul Ioan Adam are în conturi peste 8,5 milioane lei şi 44.000 euro.

Roxana Adam, soţia deputatului, a trecut în declaraţia de avere un apartament de 76 mp situat în Braşov şi bijuterii de 85.000 de lei, dobândite în perioada 2009-2012, iar în conturi echivalentul a circa 225.000 de euro. 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de senatorul PSD Ilie Sârbu, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam şi Adam Crăciunescu, director general al RNP Romsilva, în dosarul retrocedărilor ilegale. Conform DNA, prejudiciul în acest caz este aproape 304 milioane de euro.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, s-a prezentat miercuri dimineaţă la DNA Braşov, unde au loc audieri într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri în care sunt vizaţi magistraţi şi doi avocaţi, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam. Viorel Hrebenciuc a fost adus la DNA Braşov, cu o maşină a Jandarmeriei şi însoţit de anchetatori.