ANM a emis o nouă avertizare: COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de viscol şi polei

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi dimineaţa o nouă avertizare, valabilă până miercuri dimineaţa, la ora 8. Mai multe judeţe din estul ţării sunt sub avertizări COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de viscol şi polei.

10 ian. 2017, 07:24

Intervalul de valabilitate este 10 ianuarie, ora 23 – 11 ianuarie, ora 15. CODUL PORTOCALIU de viscol şi polei este valabil pentru estul ţării, vizând judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi şi jumătăţile estice ale judeţelor Buzău şi Vrancea.

Citeşte şi Cea mai geroasă noapte din această iarnă în Capitală şi în mai multe oraşe: minus 32 de grade la Întorsura Buzăului

Pentru Bucureşti, Dâmboviţa, Giurgiu, Bacău, Iaşi, Vaslui, Prahova, Teleormanşi jumătăţile vestice ale judeţelor Buzău şi Vrancea este în vigoare o atenţionare COD GALBEN de polei şi viscol.

În noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70…80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m„, avertizează meteorologii.â

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Cum va fi vremea în perioada următoare şi unde va mai ninge

Această avertizare de la meteorologi este în paralel cu un COD PORTOCALIU de ger emis luni dimineaţa de ANM şi valabil pentru 36 de judeţe.

COD PORTOCALIU de viscol şi polei, valabil între 10 ianuarie, ora 23 şi 11 ianuarie, ora 15:

COD PORTOCALIU de ger, emis luni de ANM: