ANM: Vreme deosebit de rece în Bucureşti

Bucureștiul va fi afectat, până marți, de un val de frig, cu dimineți și nopți geroase, a anunțat, joi, șeful Centrului Național de Prognoză Meteo de la Administrația Națională de Meteorologie, Gabriela Băncilă.

09 feb. 2017, 12:09
ANM: Vreme deosebit de rece în Bucureşti

„În Capitală, în tot acest interval, estimăm că temperatura nu va depăși pe parcursul zilelor minus 6 — minus 4 grade, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra temperaturi în jur de minus 14 — minus 9 grade, cel mult. Cu alte cuvinte, un interval destul de lung cu vreme foarte rece, deosebit de rece”, a precizat ea, la Comandamentul de iarnă convocat la Primăria Generală.

Băncilă a menționat că în București, pe parcursul ultimelor 24 de ore, s-a depus un strat de 12 — 16 centimetri de zăpadă.

„Totalizăm în momentul de față un strat de zăpadă de 13 — 22 centimetri măsurați, în platformele stațiilor meteorologice. Pe parcursul zilei de azi vor mai fi intervale în care va ninge slab, vântul va atinge cote de moderat 35 — 40 km/h, dar nu se vor depune mai mult de 2 — 3 cm de zăpadă, peste cea existentă deja”, a adăugat ea.

Iuliana Popescu, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, a declarat că în noaptea de miercuri spre joi, în centrele DGASMB, erau cazate 480 de persoane.

De asemenea, sunt monitorizați alți 36 de cetățeni fără locuință care nu au dorit să stea în adăposturile speciale. Acestora le-au fost distribuite pături și hrană. Iuliana Popescu și-a exprimat speranța că aceste persoane vor accepta să vină în centrele Direcției, în condițiile în care urmează mai multe zile geroase.

Citeşte şi INFORMARE METEO: România, măturată de un val de ger timp de cinci zile