Anna Chapman, fosta spioană a lui Putin, se antrenează cu soldaţii ruşi GALERIE FOTO

Fosta spioană rusă Anna Chapman a apărut într-un documentar participând la programele de instrucţie ale unei unităţi de tancuri a armatei ruse, înregistrare difuzată în timp ce Kremlinul încearcă să sporească sprijinul popular pentru trupele ruseşti în contextul conflictului din Ucraina, scrie marţi publicaţia britanică The Telegraph, citată de Agerpres.

25 nov. 2014, 14:38

În imaginile prezentate de postul REN-TV, Anna Chapman este văzută trăgând cu un pistol-mitralieră Kalaşnikov, dar exersează de asemenea şi tehnici de luptă corp la corp. Înregistrarea a fost făcută în timpul antrenamentelor Diviziei a 4-a de tancuri Kantemirovskaia, o unitate de elită printre cele mai apreciate ale armatei ruse şi despre care mass-media ucrainene afirmă că ar fi pătruns şi pe teritoriul Ucrainei pentru a sprijini separatiştii proruşi.

Filmul lasă impresia că are obiectivul de a evidenţia îmbunătăţirea condiţiilor din armata rusă ca urmare a fondurilor generoase alocate de preşedintele Vladimir Putin. De exemplu, la popota militarilor fosta spioană se arată uimită că mâncarea oferită a făcut-o să se simtă ‘ca la restaurant’. Ea afirmă chiar că i s-a dat voie să se machieze în interiorul bazei, lucru oficial interzis femeilor ce aleg să urmeze cariera militară în Rusia.

Citeşte şi Spioana rusoaică Anna Chapman a devenit fotomodel FOTO

Armata rusă este renumită pentru condiţiile aspre de viaţă şi de instrucţie cărora trebuie să le facă faţă soldaţii. Dar liderul de la Kremlin a dispus o suplimentare a bugetului apărării pentru reformarea şi modernizarea armatei, iniţiativă ce are şi scopul de a face serviciul militar mai atractiv, potrivit Agerpres.

Anna Chapman, acum în vârstă de 32 de ani, a devenit celebră în anul 2010, când a fost arestată pentru spionaj în Statele Unite, odată cu ea fiind deconspirată o întreagă reţea de agenţi ruşi. Ea a fost eliberată însă la scurt timp în urma unui schimb de agenţi între Moscova şi Washington. După reîntoarcerea în Rusia, a lucrat ca prezentatoare de televiziune şi designer de modă, rămânând astfel în centrul atenţiei publice.