Veste bună pentru Gigi Becali. Vezi unde ar putea lucra pe perioada detenţiei

Gigi Becali poate fi angajat, pe durata detenţiei, la o societate comercială, dacă sunt respectate procedurile, respectiv dacă el doreşte să muncească şi face o cerere în acest sens, iar firma anunţă penitenciarul că are nevoie de personal care îndeplineşte anumite criterii.

13 dec. 2013, 18:00
Veste bună pentru Gigi Becali. Vezi unde ar putea lucra pe perioada detenţiei

Oficiali din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au explicat că angajatorul trebuie să trimită către penitenciar o listă de criterii ce trebuie îndeplinite la angajare, precizând totodată numărul locurilor de muncă disponibile.

Apoi, penitenciarul negociază un preţ cu societatea comercială, după care îi selectează din rândul deţinuţilor pe cei care doresc să se angajeze, au mai spus sursele citate, potrivit Mediafax.

Precizările ANP vin după ce preşedintele Academiei „Gheorghe Hagi”, Paul Peniu, a declarat că gruparea patronată de fostul căpitan al naţionalei va solicita Penitenciarului Poarta Albă o persoană „cu bogate cunoştinţe de fotbal”, sperând astfel să-l angajeze pe Gigi Becali, aflat în regim deschis de detenţie.

„Săptămâna viitoare, e foarte probabil să se facă o cerere către penitenciar prin care vom solicita ca în cazul în care au oameni cu bogate cunoştinţe de fotbal să poată fi angajaţi de noi, în condiţiile prevăzute de lege. Vom vedea în ce condiţii vom putea face acest lucru, dar şi în ce condiţii putem îndeplini noi astea. Un om ca Gigi Becali ar fi binevenit la Academie, ne-ar putea oferi multe sfaturi, ne-ar putea consilia în privinţa unor eventuale transferuri. A format la Steaua o echipă puternică, cu foarte mulţi jucători de valoare şi de ce nu am putea beneficia şi noi de sfaturile dânsului?”, a afirmat, vineri, Peniu.

CITEŞTE ŞI EXCLUSIV: DECLARAŢII INCENDIARE: „Mă tem ca Gigi Becali să nu fie ucis în închisoare”

Viitorul Constanţa, echipa de Liga I patronată de Gheorghe Hagi, naşul lui Gigi Becali, a fost mutată în acest sezon la Voluntari şi îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Concordia din Chiajna. La Constanţa a rămas academia de fotbal a fostului internaţional.

Gigi Becali a fost transferat, joi dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Poarta Albă, reprezentanţii unităţii de detenţie din judeţul Constanţa declarând că acesta va sta tot la secţia de la Valea Seacă, dar va avea regim deschis, şi nu semideschis, ca până acum.