Antal Arpad, reacţie dură după anunţul DIICOT: Maghiarii sunt pedepsiţi pentru votul de la prezidenţiale

Primarul municipiului Sfantul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, dupa anuntul DIICOT de incepere a urmarii penale in rem pentru amenintare, ca maghiarii sunt pedepsiti pentru votul de la prezidentiale.
Ionela Marcu
17 dec. 2014, 16:36
Antal Arpad, reacţie dură după anunţul DIICOT: Maghiarii sunt pedepsiţi pentru votul de la prezidenţiale

Primarul din Sfantul Gheorghe a subliniat ca astfel de „provocari” nu vin din Transilvania, unde nu ar exista probleme intre romani si maghiari, ci de la Bucuresti: „Noi traim ca fratii cu romanii din Transilvania, suntem provocati intotdeauna de la Bucuresti. De la Bucuresti vine veninul, nu din Transilvania”.

Antal Arpad a arătatca aceste actiuni au aparut dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale deoarece maghiarii au „votat prost” si acum trebuie sa fie „sanctionati”, referire la votul masiv al minoritatii maghiare in favoarea lui Klaus Iohannis si impotriva premierul Victor Ponta.

Acesta a explicat ca declaratiile sale de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali ai UDMR nu au reprezentat amenintari, ci o reactie la faptul ca minoritatea maghiara s-a simtit amenintata de actiunile prefectilor.

„Daca vor asculta ce am declarat vor vedea ca suntem in fata unei stiri Radio Erevan. Nu noi am amenintat, ci noi ne-am simtit amenintati, nu noi am provocat, ci noi ne-am simtit provocati”, a continuat Antal Arpad, care a sustinut ca in acest sens i-a solicitat premierului Victor Ponta ca prefectii sa nu mai „provoace” maghiarii.

Ce spun liderii UDMR după anunţul DIICOT privind începerea urmării penale pentru „ameninţare”

„Eu cred dupa 25 de ani de la Revolutie era timpul sa ne apucam din nou sa cautam teroristi in Romania si asa cum acum 25 de ani maghiarii erau acuzati ca sunt teroristi din nou intre maghiari sunt teroristi”, a precizat el, adaugand ca asteapta cu interes sa fie convocat de procurorii DIICOT, daca despre el este vorba, pentru a prezenta exact ceea ce a spus de la tribuna CRU si o traducere autorizata.

Primarul a precizat ca imnul maghiar a fost cantat de sute de mii de ori dupa 1989 si este un „cantec bisericesc foarte frumos” si nu crede ca romanii pot fi provocati de intonarea acestui imn, „care nu este indreptat impotriva nimanui”.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru amenințare, în urma declarațiilor făcute în ședința Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureș.

DIICOT anchetează declaraţiile liderilor UDMR. Procurorii au început URMĂRIREA PENALĂ

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidl bagă la raft de sâmbătă, 25 mai 2024, produsele care se vor vinde ca pâinea caldă. Sunt la ofertă și la mare căutare printre români
Capital.ro
Muzica populară a pierdut o mare stea. Gheorghe Turda: Dumnezeu să îl ierte!
Playtech.ro
Dumnezeule! Lavinia va muri de ruşine! Ce a lăsat la vedere fără să îşi dea seama. Internauţii i-au spus-o direct: Vezi că...
DailyBusiness
Românii rămân fără pensii în acest caz! Ce pensionarii sunt vizați
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Șoc în Europa. Ucraina atacă Rusia
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior sunt unice | FOTO
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Medicii vin cu noi vești despre starea de sănătate a lui Robert Fico: „Acest progres va continua”. Cum se simte premierul Slovaciei la mai bine de o săptămână de la atac
Capital.ro
Traian Băsescu aruncă bomba. Cine făcea legea în România
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
VLADIMIR PUTIN, anunț PRIVIND RĂZBOIUL! RUSIA a DECIS
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'