Antonescu şi Ponta, întâlnire de URGENŢĂ pe tema Roşia Montană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit de urgenţă joi la sediul USL, informează România TV. întâlnirea celor doi lideri USL a avut loc în contextul în care comisia parlamentară privind Roşia Montană şi-a reluat joi lucrările, iar contrele din sală între parlamentarii PSD şi PNL s-au prelungindu-se cu dispute pe hol, în faţa jurnaliştilor.

RomaniaTV.net
07 nov. 2013, 14:10
Antonescu şi Ponta, întâlnire de URGENŢĂ pe tema Roşia Montană

UPDATE: Liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut, joi după-amiază, o şedinţă de urgenţă pentru a discuta pe tema proiectului privind Roşia Montană, însă reprezentanţii celor două partide nu au ajuns la un consens, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.

De asemenea, un alt subiect aflat în discuţia liderilor USL ar fi fost proiectul bugetului de stat pe anul 2014.

Din cauza disputelor din sală, la reluarea şedinţei, joi dimineaţă, lucrările au fost întrerupte pentru o scurtă pauză în care să se ajungă la un acord privind modul de lucru.

„Am luat pauză pentru a stabili un mod de lucru mai rapid, să găsim o formulă, să nu ne cramponăm de o virgulă, de un punct”, le-a spus ziariştilor pe hol deputatul PNL Mircea Dolha.

El a fost întrerupt de senatorul PSD Gabriela Firea, care ieşise la rândul său din sala comisiei şi care i-a spus lui Dolha să nu dezinformeze presa.

„Nu ne cramponăm, domnule deputat, de o virgulă. Eu cred că dezbaterea e importantă, s-au modificat paragrafe întregi, nu virgule. Am modificat substanţial conţinutul, nu virgulele. Vrem să ne facem datoria pe care am primit-o în plen, nu să vizualizăm, cum aţi făcut dumneavoastră, vrem dezbatere, nu vizualizare”, a spus Firea.

Ea a declarat presei că PSD vrea dezbatere pe toate capitolele, iar ceilalţi propun doar „vizualizarea” textului.

„Noi vrem dezbatere pe toate capitolele, iar dânşii propun doar să vizualizăm repede. Nu sunt modificări de virgulă, sunt de substanţă”, a mai spus Firea.

Pauza a fost scurtă, iar comisia şi-a reluat dezbaterile cu uşile închise.

Preşedintele comisiei, Darius Vâlcov, a anunţat joi că parlamentarii din Comisia Roşia Montană vor continua, joi, dezbaterile la proiectul de lege, urmând ca luni, la ora 18.00, să dea votul final, pentru a fi prezenţi toţi cei 19 membri ai comisiei.

Termenul de depunere a raportului Comisiei Roşia Montană este de 10 noiembrie, adică până duminică, dar Vâlcov a precizat că va mai fi o zi „în plus” doar pentru votul final.

„Astă seară, indiferent de oră, plecăm cu tot raportul finalizat, urmând ca votul să-l dăm liniştiţi, odihniţi şi nu după o muncă de 12 ore”, a adăugat preşedintele Comisiei Roşia Montană.

El a arătat că dezbaterile din Comisie durează foarte mult pentru că „trebuie armonizate punctele de vedere”.

„Noi am insistat şi insistăm foarte mult să nu luăm doar act şi să vizualizăm raportul, ci să-l dezbatem paragraf cu paragraf, iar în urma acestor discuţii este un text agreat de membri comisiei”, a mai spus Dariu Vâlcov.