Anunţ BOMBĂ de la FIFA: CM 2022 nu va avea loc în Qatar

Un membru german al Comitetului Executiv al FIFA, Theo Zwanziger, este de părere că emiratul Qatar va pierde organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din anul  2022. Într-un interviu acordat Sport Bild Plus, fostul preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal a declarat că îşi bazează reflecţiile pe riscurile pe care le prezintă căldura extremă pentru spectatori şi jucători.

22 sept. 2014, 11:24
Anunţ BOMBĂ de la FIFA: CM 2022 nu va avea loc în Qatar

Emiratul Qatar se confruntă suspiciuni de corupție în atribuirea organizării Campionatului Mondial de Fotbal din anul 2022, însă tot mai mulţi sunt oficialii FIFA care doresc mutarea turneului final din această ţară.

Nu cred că Mondialul din 2022 va mai avea loc în Qatar. Medicii spun că nu îşi pot asuma responsabilitatea în această privinţă, în condiţiile în care fotbaliştii ar evolua la nişte temperaturi extreme. Poate vor construi stadioane cu instalaţii de aer condiţionat, dar un Campionat Mondial nu are loc doar pe stadion.

Fani din întreaga lume vor merge acolo şi se vor confrunta cu aceste probleme, iar primul incident în care va fi implicat un suporter va fi anchetat de autorităţi. Ăsta nu este un lucru pe care membrii FIFA şi-l doresc şi nimeni nu-şi poate asuma un astfel de risc„, a spus Theo Zwanziger, membru al Comitetului Executiv al FIFA şi fost preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal.

În cazul în care i se va retrage Qatarului dreptul de organizare, probabil la începutul anului viitor, cel mai aproape de a găzdui CM 2022 se află SUA.