Anunţ îngrijorător al OMS: Peste 50% dintre medicamentele vândute pe internet sunt falsificate şi conţin substanţe toxice

Publicat: Vineri, 12 Ianuarie 2018 11:42 // Actualizat: Vineri, 12 Ianuarie 2018 16:33 // Sursa: romaniatv.net

Peste 50 la sută dintre medicamentele vândute pe internet sunt falsificate şi conţin substanţe toxice. Asta arată un studiu al organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care mai precizează că unele medicamente falsificate conţin chiar otravă pentru şobolani.

Organizaţia Mondială de Sănătate a transmis un avertisment îngrijorător referitor la medicamentele de pe piaţa online. În urma verificărilor, peste 50 la sută dintre aceste medicamente sunt toxice. Mai mult, este vorba despre medicamente pentru bolnavii de cancer. Din cauza lipsei medicilor de specialitate, bolnavii apelează la aceste modalităţi şi aleg să-şi cumpere medicamentele de pe internet.

În urma verificărilor, s-a descoperit că acestea ar conţin otravă pentru şobolani. Din cauză că nu sunt transportate în condiţii normale, medicamentele sunt şi expirate. 

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale de Sănătate cer o ordonanţă care să permită oprirea acestui trafic de medicamente.

Citeşte şi BREAKING: CNAS propune ca medicamentele compensate să fie prescrise de medicul specialist, nu de cel de familie

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cancer medicamente medicamente expirate OMS otrava pentru sobolani
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6485
RON
14 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H