Aplicaţia care detectează dacă ai telefonul ASCULTAT. Ce spun SPECIALIŞTII

Confidentialitatea nu este usor de mentinut dar exista metode prin care putem descoperi daca avem sau nu telefonul interceptat. Bineinteles este doar o teorie dar putem incerca. Tot ce avem nevoie este un telefon cu sistemul de operare Android, versiunea cel putin 4.1.2, o conexiune la internet, un plan tarfiar activ(minute si sms) si un cont pentru acces la google play store unde gasim programul SnoopSnitch.

06 sept. 2017, 16:07
Aplicaţia care detectează dacă ai telefonul ASCULTAT. Ce spun SPECIALIŞTII

Dar mai exact cum functioneaza? Ei bine, fiecare celula de telefonie are propriul ID, toate acestea regasindu-se intr-o baza de date internationala. Daca dorim mai multe detalii suplimentare despre id-urile celulelor de telefonie il putem verifica cu programul Network Signal Info, avand disponibila si o conexiune GPS, putem vedea si directia celulei pe care s-a conectat terminalul. Cand telefonul s-a innregistrat pe o alta celula, cu fake ID, programul o recunoaste, ne anunta si notifica. Exista si posibilitatea de a creea si un grafic permanent, in cazul in care nu putem fi atenti tot timpul la telefon sau cand trecem printr-o zona nesigura.

Ai grijă când suni la aceste numere de telefon. Un singur apel te poate costa chiar şi 150 de lei

Foarte mulți oameni folosesc aplicații gratuite Android pentru a încerca să găsească capturile IMSI, însă cercetările arată că aplicațiile pot fi înșelate. IMSI (International Mobile Subscriber Identity) este un număr format din 15 cifre care este stocat pe SIM şi care este alocat utilizatorului de către operatorii de telefonie. Acest cod permite operatorul să identifice abonatul funcţie de numărul de telefon. De asemenea, IMSI conţine un cod ce identifică ţara în care are contract abonatul.

Una dintre aplicațiile de acest gen a fost lansată în anul 2015. SnoopSnitch a fost dezvotată de compania germană Security Research Labs și se spunea că îi avertizează pe utilizatori în cazul în care un hacker sau un angajat al vreunei agenţii de securitate încearcă să le intercepteze apelurile sau traficul de date.

Din luna iulie 2017, aplicaţia a fost actualizată şi îmbunătăţită, iar pentru folosirea ei era specificat ca fiind necesară rootarea telefonului.

Însă, noile studii arată că și cele mai populare dintre aplicații nu sunt chiar așa eficiente, potrivit motherboard.vice.com.

„Aplicațiile curente de pe piață pot fi ușor înfrânte prin tehnici simple thenici de eludare și au capacități tehnice limitate din cauza lipsesi de acces la hardware-ul subiacent al telefoanelor mobile”, a declarat Ravishankar Borgaonkar, unul dintre cercetătorii de la Department of Computer Science la University of Oxford.

Oamenii de știință de la același departament spun că testele pe care le-au făcut demonstrează că aplicațiile au foarte puțină protecție împotriva tehnicilor comune de atac.