Aproape 50 de persoane, duse la audieri în urma percheziţiilor la gruparea suspectată de proxenetism

Aproape 50 de persoane au fost duse la audieri, marţi, în urma percheziţiilor care au avut loc în judeţul Argeş şi în Capitală, la o grupare suspectată că ar fi racolat peste 40 de tinere şi le-ar fi obligat să se prostitueze în Uniunea Europeană. Poliţiştii au indisponibilizat 27 de autoturisme, sume impresionante de bani, dar şi bijuterii din aur.

04 iul. 2017, 14:26
Aproape 50 de persoane, duse la audieri în urma percheziţiilor la gruparea suspectată de proxenetism

În urma celor 32 de percheziţii făcute în judeţul Argeş şi în Bucureşti, poliţiştii şi procurorii au indisponibilizat, în vederea dispunerii unor măsuri asiguratorii, 27 de autoturisme, 181.000 de lei, peste 51.000 de euro, peste 2.000 de lire sterline şi o mie de franci elveţieni. De asemenea, s-a dispus sechestrarea cantităţii de 240 de grame de bijuterii.

Totodată, au fost ridicate mai mule sisteme de calcul, telefoane mobile, precum şi documente şi înscrisuri cu valoare probatorie, iar 49 de persoane au fost duse la sediul Poliţiei Curtea de Argeş pentru audieri.

Poliţiştii din Argeş au făcut, marţi dimineaţă, 32 de percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş şi municipiul Bucureşti pentru probarea activităţii infracţionale a 25 de persoane bănuite de proxenetism.

Suspecţii sunt bănuiţi că, în perioada 2013 – 2017, ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia în state ale Uniunii Europene.

„Pentru îndeplinirea activităţii infracţionale, cei vizaţi creau aparenţa unei relaţii intime cu victimele, cărora le promiteau chiar şi întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoţională a acestora pentru a le determina să practice prostituţia”, a precizat Poliţia Română.

Persoanele vizate ar fi obţinut peste un milion de euro.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul I.G.P.R.

La percheziţii au participat luptători din cadrul Serviciilor de Acţiuni Speciale Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea şi din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R.

Citeşte şi Percheziţii în Argeş şi Bucureşti la persoane bănuite de proxenetism