Armata SUA ar fi testat arme biologice pe populaţie. Totul a fost filmat VIDEO

Din 1949 până în 1969, guvernul Statelor Unite a făcut cel puţin 239 de teste pe civilii americani care nu bănuiau nimic, pentru a simula atacuri cu arme biologice.

15 oct. 2015, 08:56
Armata SUA ar fi testat arme biologice pe populaţie. Totul a fost filmat VIDEO

La acea vreme, autorităţile foloseau ceea ce credeau că sunt nişte „simulanţi” inofensivi ai unor arme biologice reale, scrie independent.md.

Însă Leonard Cole, autorul volumului de investigaţii „Clouds of Secrecy: The Army’s Germ Warfare Tests Over Populated Areas”, care a făcut cercetări în legătură cu testele respective, a declarat că toate acele bacterii aşa-zise nevătămătoare sunt toate în prezent „considerate patogene”, astfel că pot provoca boli.

Citeşte şi Germania le cere Rusiei şi Statelor Unite să evite un eventual conflict militar direct în Siria

Un clip din 1952 declasificat recent de guvernul american arată cât de entuziasmat era Departamentul Apărării din SUA la acea vreme în legătură cu testele din avion asupra populaţiei.

Videoclipul de 15 minute ilustrează capacităţile Statelor Unite de la acea vreme de a folosi arme biologice şi modul în care testele desfăşurate în zone populate au ajutat armata americană să îşi dezvolte strategiile.

Atacurile biologice sunt menite să distrugă proviziile de mâncare şi să îi pună în imposibilitatea de a acţiona atât pe militari, cât şi „populaţia umană care îi susţine direct”.

Naratorul spune că Forţele Navale ale Statelor Unite pot lansa un atac biologic sau chimic „oriunde în cele trei sferturi ale suprafeţei Pământului acoperite cu apă”, dar şi pe distanţe de sute de kilometri pe uscat.

Unul dintre primele experimente majore a simulat un atac biologic asupra oraşului San Francisco. Teste similare au fost desfăşurate în Atlantic, de-a lungul coastei de sud-est, unde terenul de câmpie şi vremea erau „favorabile” pentru împrăştierea substanţelor.

Citeşte şi Polemică între SUA şi Rusia pe tema Siriei. Americanii ar fi refuzat o discuţie cu premierul Medvedev

Clipul demonstrează cât de eficient ar fi fost un atac biologic adevărat: particulele au acoperit peste 30.000 de kilometri pătraţi, potrivit naratorului. Guvernul american a folosit inclusiv submarine în timpul experimentelor.

De asemenea, videoclipul conţine şi metode de prevenire şi tratare a infectării, printre care haine de protecţie, imunizare şi spray-uri de curăţare a substanţelor chimice şi biologice.

Informaţiile sunt cunoscute încă din anii 1970, însă clipul a fost declasificat recent. Nu toate informaţiile au fost făcute publice, aşa că este de aşteptat ca guvernul american să declasifice în viitor şi alte documente.