ASA Tg. Mureş intră în INSOLVENŢĂ. O echipă din play-out va juca în Europa

ASA Tg. Mureș a demarat începerea procedurilor pentru intrarea clubului în insolvenţă. Conform regulamentului, ASA nu va mai putea evolua în sezonul viitor al cupelor europene. În acest moment nici Dinamo nu are drept de joc în Europa, astfel că România va fi reprezentată de o echipă din play-out!

23 mart. 2016, 13:53
ASA Tg. Mureş intră în INSOLVENŢĂ. O echipă din play-out va juca în Europa

ASA Tg. Mureș a acumulat datorii care se cifrează la aproape 500.000 de euro, iar șefii au decis să declare insolvența pentru a încerca astfel să redreseze situația financiară. ASA e însă în pericol să piardă toți jucătorii, liberi, la finalul sezonului, anunţă Digi Sport. Jucătorii acceptaseră să primească doar primele de meci în timpul sezonului, iar salariile la finalul campionatului, din drepturile TV. Există pericolul ca ei să nu mai poată primi aceste sume restante, odată cu declararea insolvenței.

În acest moment, dacă Dinamo nu va primi licența pentru sezonul viitor al cupelor europene, ultimul loc al Ligii I pentru competițiile continentale va fi adjudecat de prima plasată în play-out, loc ocupat în acest moment de CSU Craiova (la egalitate de puncte cu CSMS Iaşi). În Liga I, în acest moment, mai sunt în insolvență CFR Cluj și Petrolul.

Liga I va avea cinci echipe în sezonul 2016-2017 al cupelor europene, două în preliminariile Champions League şi trei în preliminariile Europa League.