Aşii driftului revin la Bucureşti. Spectacol de gală în capitala României

Șapte dintre cel mai bine cotați piloți de drift din România vor face spectacol pe 15 septembrie în cadrul ediție a doua a Drift Games 2018, eveniment dedicat sportivității și siguranței în trafic, informează Romanian Drift Community.

06 sept. 2018, 10:14
Aşii driftului revin la Bucureşti. Spectacol de gală în capitala României

Răzvan Stan, Marius Mitrache, Sorin Ene (campion național 2015), Traian Bușe (primul campion național din istoria României la drift), Radu „Evl Santos” Moise, Gabi Imre și Niculae Dobre, aflați în topul clasamentului din Campionatul Național de Drift, își vor testa limitele într-un show unic la nivel național, din care nu vor lipsi parcările din derapaj, trecerile la limită pe lângă obstacole sau lovirea unor elemente poziționate pe traseu.

Evenimentul organizat de Romanian Drift Community în parteneriat cu Primăria Sectorului 2 în rondul de la intersecția străzilor Maior Ion Coravu cu Tony Bulandra are ca principal scop promovarea sportului de performanța, prevenirea comportamentului agresiv de pe șosele și educarea teribiliștilor din trafic.

Viteza excesivă și dorințele teribilistice trebuie să fie testate exclusiv într-un cadru legal, acolo unde securizarea traseului este maximă și viața celor care încearcă și a celor din jur nu este în pericol. Prin aceste evenimente organizate cu autoritățile locale, ne dorim nu doar să îi responsabilizăm pe cei care au în gând să își descarce adrenalina pe drumurile publice, dar să îi aducem și pe trasee de concurs, acolo unde siguranța este maximă. Astfel, putem trage un semnal de alarmă asupra pericolelor la care se expun și îi expun pe alții prin comportamentul de pe șosele„, a explicat Andrei Balica, președintele Romanian Drift Community.

Proiectul Drift Games, oferit de fiecare dată într-un cadru organizat și care a atras deja peste 100.000 de spectatori în primele 4 ediții, nu are doar un scop sportiv, ci își dorește educarea tinerilor iubitori ai automobilismului, încercând să îi convingă să renunțe la teribilismului specific vârstei, iar dacă pasiunea există, aceasta să fie transpusă în mod pozitiv într-un cadru legal, unde siguranța este de 100%. S-a creat și o platformă în acest sens, RoDrift Academy, o școală acreditată de Ministerul Tineretului și Sportului, prin intermediul Federației Române de Automobilism Sportiv, acolo unde aceștia își pot folosi calitățile automobilistice pe mașini echipate corect, cu echipamente adecvate, care respectă normele de siguranță ale federației internaționale.