ATAC cu dispozitiv exploziv la ambasada SUA din Muntenegru. Atacatorul s-a sinucis UPDATE

Un bărbat a aruncat un dispozitiv exploziv în incinta ambasadei americane din Podgorica, capitala Muntenegrului, înainte de a se sinucide, a anunţat joi Departamentul de Stat al Statelor Unite, relatează site-ul publicaţiei The New York Times.

RomaniaTV.net
22 feb. 2018, 06:05
ATAC cu dispozitiv exploziv la ambasada SUA din Muntenegru. Atacatorul s-a sinucis UPDATE

UPDATE 08:30 Ambasada SUA din Podgorica a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, că gestionează „o situaţie de securitate activă”, sfătuind cetăţenii să evite apropierea de sediul ambasadei.

Steve Goldstein, responsabil cu diplomaţia şi afacerile publice în cadrul Departamentului de Stat al SUA, a declarat pentru site-ul publicaţiei The New York Times că un bărbat neidentificat a aruncat un dispozitiv exploziv – cel mai probabil o grenadă – în curtea ambasadei din Podgorica, în jurul orei locale 00.30 (01.30, ora României).

Explozia ulterioară nu a rănit nicio persoană din cadrul ambasadei, care era închisă. Apoi, atacatorul s-a sinucis, scrie Mediafax.

„Echipa de securitate a cercetat zona şi nu a găsit alte dispozitive explozive. Clădirea nu a fost avariată. Angajaţii ambasadei vor rămâne acasă în cursul zilei de joi, din motive de siguranţă”, a spus Goldstein.

Departamentul de Stat al SUA nu are deocamdată informaţii despre motivul atacului, fiind luată în calcul varianta unui atentat sinucigaş. Conform unui fotograf Reuters aflat la locul incidentului, clădirea ambasadei SUA nu a suferit daune vizibile.

34 de cetăţeni americani şi 134 de muntenegreni lucrează la ambasada SUA din Podgorica. În 2017, Muntenegru a fost cea de-a 29-a ţară care s-a alăturat NATO.

Ultima dată când o ambasadă a Statelor Unite a fost atacată s-a întâmplat în 2015, când un bărbat a aruncat două dispozitive explozive improvizate spre biroul american din Taşkent, Uzbekistan. Nimeni nu a fost rănit.