Atac informatic asupra contului de Twitter al Al Jazeera

Contul de Twitter în arabă al Al Jazeera a fost suspendat în urma unui atac informaticPostul panarab de televiziune Al Jazeera a anunţat sâmbătă că a fost suspendat contul său de Twitter pentru principalul său canal în limba arabă şi că depune eforturi pentru redeschiderea sa, relatează Reuters.

17 iun. 2017, 12:17
Atac informatic asupra contului de Twitter al Al Jazeera

Autorităţile din Arabia Saudită au decis să închidă biroul local al televiziunii qatareze Al Jazeera, la câteva ore după ce saudiţii şi alte cinci ţări arabe au încetat legăturile diplomatice cu Qatarul, stat acuzat de sprijinirea unor grupări teroriste.

Egiptul la rândul său a blocat accesul la 21 de site-uri, inclusiv la pagina de web a televiziunii al Jazeera, acuzată apoi de „susţinerea terorismului”.

Citeşte şi Televiziunea Al-Jazeera, victima unui atac cibernetic masiv care a lovit TOATE SISTEMELE informatice

 La începutul lunii iunie, reţeaua mass-media Al Jazeera a fost atacată cibernetic, inclusiv site-ul şi platformele sale de socializare.

Al Jazeera este finanţată de stat şi a fost implicată în disputa cu Arabia Saudită, Emiratele Arabelor Unite, Egipt şi Bahrain ce au sistat luni relaţiile diplomatice şi legăturile de transport cu Qatarul, un centru de putere de investiţii şi furnizor de gaze naturale pe pieţele mondiale.