Atac la Oprescu: PDL spune că primarul general este vinovat de situaţia dezastruoasă a străzilor

CGMB îi cere primarului Sorin Oprescu să convoace o şedinţă pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă pe tema licitaţiilor pentru asfaltarea din Bucureşti, a anunţat, duminică, viceprimarul Capitalei Mircea Raicu (PDL), arătând că Oprescu este vinovat de situaţia dezastruoasă a străzilor.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 14:09
Atac la Oprescu: PDL spune că primarul general este vinovat de situaţia dezastruoasă a străzilor

Mircea Raicu a precizat, într-o conferinţă de presă, că în 2004 municipalitatea a încheiat cu firme contracte de întreţinere a străzilor, iar Bucureştiul nu a mai avut probleme cu infrastructura stradală deoarece drumurile erau întreţinute de aceste companii.

Potrivit lui Raicu, Sorin Oprescu a reziliat aceste contracte în 2008 pe motiv că sunt costisitoare şi a cheltuit în 3 ani pentru întreţinerea străzilor mai mult decât Traian Băsescu şi Adriean Videanu în perioada 2000 -2008.

„Oamenii trebuie să ştie că pentru această situaţie dezastruoasă a străzilor este vinovat Sorin Oprescu. Cum este posibil să renunţe la contracte deosebit de avantajoase şi să plătească sume mai mari?„, a afirmat Raicu.

El a mai spus, în legătură cu ancheta Consliului Concurenţe privind licitaţiile pentru astfaltarea din Bucureşti, că valoarea licitaţiilor „trucate” se ridică la 347 milioane de euro şi că vinovată este Alina Roman, directorul Administraţiei străzilor, „o apropiată a lui Sorin Oprescu”.

Raicu a precizat că Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu se ocupă de licitaţiile publice şi nu a făcut decât să asigure banii, iar cei care încheie contractele sunt ordonatorii de credite, şi anume Sorin Oprescu şi Alina Roman.

„CGMB solicită primarului general covocarea unei şedinţe pe ordinea de zi aflându-se înfiinţarea de comisii de anchetă la Administraţia străzilor, APAB şi direcţia de contracte a Primăriei Capitalei. CGMB solicită demiterea directorului Administraţiei Străzilor, Alina Roman, pentru management dezastruos”, a spus Raicu.

El a susţinut că „Sorin Oprescu a instalat în Primăria Capitalei o camarilă rapace„.