Atac terorist în Bangladesh: 24 de morţi, atacatorii ucişi, 12 ostatici eliberaţi

Indivizi înarmaţi au deschis focul cu arme automate şi au luat ostatici într-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului,  Dhaka, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

01 iul. 2016, 18:30
Atac terorist în Bangladesh: 24 de morţi, atacatorii ucişi, 12 ostatici eliberaţi

UPDATE: Atacatorii au fost ucişi, 12 ostatici eliberaţi, 24 de morţi, la un bilanţ provizoriu.

UPDATE: Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul armat care avut loc vineri seară într-un restaurant din cartierul diplomatic al capitalei Bangladeshului, Dhaka, potrivit unui comunicat al agenției Amaq, apropiată organizației ultraradicale, transmite AFP. 

„Echipe de comando ale Statului Islamic atacă un restaurant frecventat de străini în orașul Dhaka, în Bangladesh”, a afirmat un comunicat al Amaq difuzat pe rețele de socializare.

Atacul a făcut „peste 20 de morți de diverse naționalități”, a adăugat Amaq, care a precizat că „echipele de comando au luat ostatici în restaurantul Artisan”.

Potrivit cotidianului local Bangladesh Daily Star, mai mulți bărbați înarmați au intrat într-un restaurant și au deschis focul, transmite și BBC, care a precizat că nu se știe deocamdată dacă există victime.

Potrivit unor informații neconfirmate, ar fi fost luați și ostatici. Poliția a înconjurat zona. Conform publicației Dhaka Tribune, la locul atacului s-ar fi auzit și o explozie.

Agenția chineză Xinhua a relatat că poliția a avut un schimb de focuri cu grupul de atacatori.

Restaurantul unde a avut loc atacul este unul frecventat de străini, diplomați și familii din clasa de mijloc.

Nu este clar dacă atacatorii fac parte din vreo grupare teroristă.

Sute de poliţişti şi militari au fost trimişi la locul incidentului.

În Bangladesh au avut loc mai multe atacuri, în care au fost folosite în speciale macete, împotriva unor bloggeri, atei sau reprezentanți ai minorităților religioase.