Războiul din Orientul Mijlociu scapă de sub control! Israelul confirmă că 212 persoane sunt ţinute ostatice de Hamas în Fâșia Gaza

Războiul dintre Israel și gruparea paramilitară palestiniană Hamas scapă de sub control spre groaza cetățenilor care riscă fie să piară în bombardamentele dintre cele două tabere, fie să ajungă ostatici. Israelul a confirmat că 212 persoane sunt ţinute ostatice de Hamas în Fâșia Gaza

22 oct. 2023, 14:53
Războiul din Orientul Mijlociu scapă de sub control! Israelul confirmă că 212 persoane sunt ţinute ostatice de Hamas în Fâșia Gaza
Războiul din Orientul Mijlociu scapă de sub control! Israelul confirmă că 212 persoane sunt ţinute ostatice de Hamas în Fâșia Gaza

Războiul din Orientul Mijlociu scapă de sub control! Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat că în prezent 212 persoane au fost răpite de teroriștii Hamas și ținute ostatice în Fășia Gaza.

Citește și Război în Orientul Mijlociu: Preoți români prinși sub dărâmăturile bisericii bombardate din Gaza

Războiul din Orientul Mijlociu scapă de sub control!

Printre ostaticii luați de Hamas se numără și un român cu dublă cetățenie, dar și sora acestuia.

Tal Haimi era pe lista celor dispăruți din Israel după atacul Hamas din 7 octombrie, iar soţia lui spunea, într-un interviu, că speră ca soţul ei să nu se afle pe lista persoanelor ucise, ci speră să fie răpit pentru că aşa ar mai avea o şansă la viaţă.

Autorităţile israeliene, reconfirmate de MAE, spun că Tal Haimi se află pe lista ostaticilor Hamas. Sora lui nu are decât cetăţenie israeliană, iar familia crede că aceasta a fost răpită pentru a fi folosită, cel mai probabil, drept carne de tun.

Tal Haimi are 41 de ani și trăia în Israel împreună cu soția sa, de origine israeliană, și cu cei trei copii – Einav (6 ani) şi gemenii Nir și Udi (9 ani). Bărbatul este recrut rezervist în Divizia Gaza și este adjunct al Rabinatului în unitatea de apărare a kibuţului (formă de comunitate rurală cooperatistă colectivă, caracteristică Israelului și sionismului social-democrat și socialist – n.red.) în care locuia, Nir Yitzhak.

Soția bărbatului a descris ziua în care acesta a dispărut. Potrivit spuselor ei, românul voia să-și protejeze familia. Deși s-au adăpostit la timp de atacuri, Tal a fost chemat pentru a lupta împotriva palestinienilor.

Purtătorul de cuvânt al armatei Tel Aviv-ului a anunțat duminică că loviturile israeliene peste noapte au ucis zeci de luptători palestinieni, inclusiv pe şeful adjunct al forţelor de rachete Hamas, transmite Reuters.

Contraamiralul Daniel Hagari a declarat într-un briefing de presă că pe frontul de nord, Israelul atacă luptători care încearcă să tragă cu rachete peste graniţa cu Liban şi a lovit un loc din Liban de unde a fost trasă o rachetă asupra unei aeronave israeliene.

Israelul a început asediul total al Fâșiei Gaza, după ce un atac transfrontalier din 7 octombrie asupra sudului Israelului, de către militanţii mişcării islamiste, a ucis 1.400 de persoane, în principal civili.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat sâmbătă că atacurile aeriene şi cu rachete ale Israelului au ucis cel puţin 4.385 de palestinieni, inclusiv sute de copii, mai mult de un milion dintre cele 2,3 milioane de persoane ale teritoriului mic fiind strămutate.

 

Citește și MAE este în alertă! Un român a fost luat ostatic de teroriștii Hamas