Atentat cu maşină-capcană. Sunt peste 4 morţi şi 44 de răniţi

O maşină-capcană a explodat luni seara în estul capitalei afgane Kabul, lângă un complex unde îşi au sediul mai multe companii şi organizaţii internaţionale, rănind peste 40 de persoane, informează agenţiile de presă internaţionale.

14 ian. 2019, 16:37

Vehiculul-capcană a vizat un complex ce găzduia angajaţi străini, dar care era în parte gol în momentul exploziei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najob Danish, citat de AFP. Potrivit lui Danish, în momentul exploziei „doar câţiva gardieni” se aflau în complex.

„Mai mult de 40 de persoane au fost rănite”, a notat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii afgan, Wahidullah Mayar.

Potrivit Reuters, care citează oficiali în domeniul securităţii, maşina-capcană a explodat în exteriorul unui complex puternic securizat, unde îşi au sediul mai multe companii şi organizaţii de caritate internaţionale, provocând rănirea mai multor persoane, care au fost duse la spital, şi pagube materiale importante, potrivit Agerpres.

O sursă securitară afgană a declarat că explozia a avut loc pe şoseaua Jalalabad, lângă Green Village, complex care are ziduri antiexplozie şi posturi de securitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei afgane, Basir Mujahid, vehiculul plin cu explozivi a fost detonat. „Zona a fost izolată şi este în curs o operaţiune pentru găsirea suspecţilor şi atacatorilor”, a spus el.

Deocamdată, atentatul nu a fost revendicat, însă Green Village a mai fost în trecut ţinta unui atac al militanţilor islamişti, potrivit Agerpres.

Noul atentat are loc într-un moment în care s-au intensificat eforturile diplomatice pentru a pune capăt conflictului afgan, în care foţele guvernamentale, susţinute de comunitatea internaţională, luptă împotriva insurgenţilor talibani.