ATENTAT TERORIST în Somalia: Cel puţin 13 morţi şi numeroşi răniţi într-o explozie în apropiere de clădirea ONU

Două explozii puternice şi focuri de armă s-au auzit în apropiere de aeroportul internaţional Mogadishu din Somalia, potrivit unor martori, citaţi de Sputnik News.

26 iul. 2016, 08:31
ATENTAT TERORIST în Somalia: Cel puţin 13 morţi şi numeroşi răniţi într-o explozie în apropiere de clădirea ONU

UPDATE 12.00: Cel puțin 13 persoane au fost ucise marți dimineață, în apropiere de aeroportul din Mogadiscio, capitala Somaliei, într-un dublu atentat sinucigaș cu mașină-capcană revendicat de gruparea islamistă Al-Shebab, relatează AFP.

‘Cel puțin 13 persoane au fost ucise în două explozii. Unul dintre autovehicule a explodat lângă un post de control și un altul în apropierea unei clădiri a ONU’, a declarat un responsabil din cadrul poliției, Bishaar Abdi Gedi.

‘Forțele de securitate au reușit să-i intercepteze pe atacatori și au respins atacul’, a adăugat el. Cele două explozii au fost urmate de tiruri în zona clădirii ONU și a bazei forței Uniunii Africane în Somalia (AMISOM), dar acestea au încetat ulterior.

Militanții islamiști radicali Al-Shebab au revendicat acest nou atac în capitala somaleză.

UPDATE 11:10 Cel puţin 8 morţi, în urma unor explozii în Somalia. Al Shabaab susţine că a ucis 12 persoane

Cel puţin opt persoane au murit în urma exploziei a două bombe în apropiere de aeroportul Mogadishu din Somalia şi de Cartierul General al ONU din această ţară, potrivit unei surse din cadrul securităţii, citată de Le Figaro online, în timp ce gruparea militantă Al Shabaab, care a revendicat atacul, susţine că a ucis peste 12 persoane, relatează Reuters.

O primă explozie a avut loc la un punct de control la intrarea în aeroport, iar a doua în apropiere de Cartierul General al Naţiunilor Unite, potrivit unui jurnalist AFP. 

Focuri de armă au fost auzite în urma exploziilor.

Potrivit Reuters, gruparea militantă Al Shabaab a revendicat atacul, susţinând că a ucis peste 12 persoane.

UPDATE 10:25 O explozie puternică a avut loc în apropiere de clădirea ONU din Somalia şi de o bază a Uniunii Africane de menţinere a păcii din această ţară, în capitala Mogadishu, iar în urma lor se presupune că au murit 12 membri ai personalului de securitate, informează site-ul Scroll.in.

Potrivit jurnaliştilor locali, două bombe au fost detonate simultan.

Gruparea militantă somaleză Al Shabab a revendicat atacul, a informat Al Jazeera, însă această informaţie nu a fost deocamdată confirmată de oficiali.

Potrivit Sputnik News, care citează martori, două explozii puternice şi focuri de armă s-au auzit în apropiere de aeroportul internaţional Mogadishu din Somalia. Exploziile au fost provocate de două maşini-capcană, afectând puncte de control ale aeroportului internaţional Mogadishu, potrivit unui jurnalist local.

Un fum gros se înalţă din zona unde au avut loc exploziile.

Exploziile au fost provocate de două maşini-capcană, afectând puncte de control ale aeroportului internaţional Mogadishu, potrivit unui jurnalist local.

Poliţia susţine că exploziile au avut loc în apropierea unei baze a Uniunii Africane de menţinere a păcii, potrivit Reuters.