ATENTAT terorist SÂNGEROS. Cel puţin 14 MORŢI şi zeci de RĂNIŢI. Atentatul nu a fost revendicat

Cel puţin 14 persoane au murit şi 32 au fost rănite în urma exploziei, a unei motociclete capcană la o reuniune electorală a unei candidate la alegerile legislative din 20 octombrie din Afganistan, potrivit unor mai responsabili locali. 

15 oct. 2018, 11:33
ATENTAT terorist SÂNGEROS. Cel puţin 14 MORŢI şi zeci de RĂNIŢI. Atentatul nu a fost revendicat

„Motocicleta a explodat” când participanţii plecau de la reuniunea electorală din districtul Rustaq, în provincia Takhar. „Candidata Nazifa Yousefibek nu a fost rănită”, a declarat pentru AFP Mohammad Jawad Hejri, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Potrivit purtătorului de cuvânt provincial al poliţiei, bilanţul ar fi de 13 morţi şi 21 de răniţi. „Bomba a fost declanşată de la distanţă”, a spus el.

Consilierul local Azam Afzali susține că bilanţul provizoriu este de 14 morţi şi 16 răniţi.

Cel puţin nouă candidaţi la aceste alegeri legislative multă vreme amânate au fost asasinaţi, potrivit AFP.

Pe 9 octombrie, un kamikaze s-a aruncat în aer într-un birou electoral din provincia Helmand, provocând moartea a opt persoane, printre care şi candidatul, Saleh Mohammad Asikzai.

Talibanii au anunţat într-un comunicat că vor să deraieze procesul electoral şi le-au cerut candidaţilor să se retragă din cursă, jurând că vor ataca scrutinul şi pe cei care participă la el, transmite Agerpres.