ATENTATE BRUXELLES: Mărturiile unui român: „Am dormit lângă TERORISTUL de la metrou”

În noaptea dinaintea atentatelor de la Bruxelles, un român s-a aflat fără voia lui, la nici 5 metri de "cuibul" teroriştilor. A dormit într-un hotel de două stele, în care, există indicii clare, că s-a plănuit atacul de la staţia de metrou Maelbeek, transmite cancan.ro.

23 mart. 2016, 06:15
ATENTATE BRUXELLES: Mărturiile unui român: „Am dormit lângă TERORISTUL de la metrou”

Belgia, ora locală 9.50 (10.50 – ora României). Televiziunile din întreaga lume anunţă că Bruxellesul este cuprins de teroare. Cazat într-un hotel de două stele din centrul capitalei Belgiei, un român se trezise de câteva minute, însă nu dăduse drumul televizorului. Era în pat şi nu ştia nimic despre exploziile de la aeroportul Zaventem şi nici despre deflagraţiile de la staţia de metrou Maelbeek.

La un moment dat, la geamul camerei, mi-a bătut cu pistolul un bărbat în civil. Urcase pe scara de incendiu. M-am speriat. Am crezut că e hoţ. Mi-a strigat însă că e poliţist. Am deschis geamul şi mi-a cerut să mă îmbrac şi să cobor la recepţie. Nu înţelegeam nimic. Mi-a explicat că în camera de lângă mine ar fi stat un terorist şi că acesta a provocat o explozie la staţia Maelbeek„, a povestit românul pentru cancan.ro.

În camera 104, lipită de cea în care înnoptase românul, poliţia belgiană găsise un SIM de pe care se presupune că a vorbit unul dintre teroriştii implicaţi în atentate.

Am urcat să-mi iau bagajele şi uşa camerei de lângă mine era deschisă. Poliţia intrase şi cerceta încăperea. Am putut să văd că era dezordine pe hol. Câteva pungi şi şosete aruncate pe jos. Apoi, au sigilat camera„, a mai spus românul.

Hotelul care s-a dovedit a fi unul dintre „cuiburile” teroriştilor se găseşte la nici 10 minute de mers pe jos de staţia Maelbeek, în cartierul general al Uniunii Europene.

CITEŞTE ŞI: CAMERE DE SUPRAVEGHERE: Cum arată posibilii terorişti de la Bruxelles. Unul dintre ei ar fi supravieţuit