Atenţie fumători! Semnul BANAL care te ajută să depistezi CANCERUL pulmonar în stadiul INCIPIENT

Cancerul este una dintre cele mai grave boli, iar numărul oamenilor care mor din cauza ei este extrem de mare. Cancerul pulmonar poate fi depistat din timp dacă sunt urmărite atent anumite simptome ale pacientului, este concluzia cercetătorilor în urmă unui studiu desfășurat pe durată a 5 ani.

20 nov. 2015, 14:59
Atenţie fumători! Semnul BANAL care te ajută să depistezi CANCERUL pulmonar în stadiul INCIPIENT

Oamenii de știință de la Spitalul Prato din Italia au studiat între anii 2000 și 2005 un număr de 296 de pacienți cu dureri și inflamații în genunchi, constatând că aceste simptome pot fi asociate cu cancerul pulmonar.

Primele semne ale cancerului apar la mână. La ce trebuie să fii atent

La acest sutudiu au participat pacienți bărbați de vârstă medie, fumători cronici toată viață, şi s-a demonstrat că, la aproximativ 2% din pacienți, cancerul pulmonar a fost asociat cu artrită la genunchi, iar după eliminarea cancerului, durerile de genunchi au dispărut.

Aproximativ 85% din cazurile de cancer pulmonar aparțin carcinoamelor celulare, care sunt dificil de tratat, iar la o cincime dintre cazuri, maladia se extinde la oase, potrivit datelor Asociației americane pentru cancer.

„Durerile de coaste reprezintă de obicei un semn precoce al cancerului și asta facilitează diagnosticarea și tratamentul”, a spus dr. Giuliano Gros de la Spitalul Prato.