Atenţie mare. Se dau amenzi între 100 şi 500 de lei. Ce NU aveţi voie să mai faceţi în public

Cu toate că o ieșire cu prietenii, într-o seară, poate părea absolut infensiva, trebuie să aveți mare grijă dacă faceți acest gest pe stradă. Pentru că, poți ajunge să fii sancționat contravențional, iar amenda este destul de mare.

08 dec. 2018, 11:07
Atenţie mare. Se dau amenzi între 100 şi 500 de lei. Ce NU aveţi voie să mai faceţi în public

Consumul de băuturi alcoolice în locurile publice (pe stradă sau într-un stadion, de exemplu) este interzis în România, iar dacă eşti prins consumând alcool în aceste locuri poţi primi o amendă care poate varia între 100 şi 500 de lei, scrie avocatnet.ro.

Citeşte şi Producătorii avertizează: Ar putea creşte preţul sucurilor în prag de sărbători

Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice conţine o listă cu astfel de locuri, unde, dacă eşti prins consumând alcool, rişti să fii amendat.

Printre aceste locuri, sunt enumerate parcuri, săli de spectacole, autobuze sau gări. Pe lângă acestea, lista conţine cam toate locurile publice frecventate constant de oameni.

Totuşi, dacă în locuri menţionate mai sus, există spaţii special amenajate în cadrul cărora se pot consuma băuturi alcoolice, nu vei putea fi sancţionat, acest lucru fiind prevăzut expres în cadrul legii 61/1991.