Atenţie MAXIMĂ cu ce pregătiţi PAŞTELE. Pe piaţă a apărut o substanţă foarte TOXICĂ VIDEO

Comercianţii de vopsea de ouă cu plumb au apărut ca ciupercile după ploaie. Medicii avertizează că aceasta este periculoasă pentru organism.

14 apr. 2014, 16:37
Atenţie MAXIMĂ cu ce pregătiţi PAŞTELE. Pe piaţă a apărut o substanţă foarte TOXICĂ VIDEO

Comercianţii ambulanţi vând în pieţe sau la colţul străzii vopsea de ouă tipografică extrem de periculoasă. Vopseaua tipografică are în compoziţie plumb, iar mulţi oameni nu ştiu la ce riscuri se expun când folosesc astfel de produse.

Comercianţii de vopsea toxică pot fi foarte convingători.

Unii oameni ştiu la ce se expun, alţii habar nu au cât de periculoasă este vopseaua cu plumb. „Când căutăm, totul este toxic în jur, dar noi, gospodinele, eu, de fapt, ne orientăm să fie frumos, aspectuos”, a spus la România TV una dintre cumpărătoarele conştiente de riscuri.

Oamenii care consumă ouă vopsite cu astfel de substanţe riscă oricând să se îmbolnăvească. „Este vorba despre reacţii alergice care pot fi cutanate şi reacţii la nivelului tubului digestiv„, spune Diana Cimpoescu, purtător de cuvânt Spitalul Sfântu Spiridon Iaşi. De altfel, mulţi comercianţi din Iaşi au fost deja pedepsiţi, iar poliţiştii promit că nu vor opri controalele prin pieţe.

Citeşte şi Paşte 2014: Renunţă la chimicale! Vopseşte ouăle în mod natural