Atenţie, şoferi! Legea care te trimite direct la ÎNCHISOARE! Până acum se aplica SUSPENDAREA PEDEPSEI

Șoferii care produc accidente de circulație în timp ce se află sub influenţa alcoolului ar putea ajunge la închisoare, prin eliminarea pedepselor cu suspendare acordate în prezent.

20 aug. 2018, 18:04
Atenţie, şoferi! Legea care te trimite direct la ÎNCHISOARE! Până acum se aplica SUSPENDAREA PEDEPSEI

Măsura este gândită într-un proiect de lege și pentru cei care circulă fără permis de conducere. Inițiativa legislativă aparține fostului ministrul al justiției Robert Cazanciuc, acum senator.

„Atunci când te urci la volan având peste unu la mie alcoolemie şi atunci când iţi permiţi să te urci la volan fără să ai permis de conducere ai senzaţia că totul îţi este permis. Trebuie să ştie foarte clar oricine se urcă băut la volan sau fără permis de conducere că drumul lui duce până la urmă la închisoare”, argumentează senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Eeprezentanții asociațiilor victimelor accidentelor de circulație nu cred că amenințarea închisorii ar schimba ceva în conștiința șoferilor care încalcă grav legea rutieră.

„Atunci când circuli cu viteză excesivă sau neadaptată în zona unui indicator „Copii’ sau „Atenție, copii„ sau în apropierea unei treceri de pietoni, poți fi implicat cu vinovăție într-un eveniment rutier. Oamenii nu înțeleg acest lucru și dacă nu înțeleg, este foarte greu ca noi să credem că înăsprirea sancțiunii la ucidere din culpă ar îmbunătăți situația privind siguranța rutieră din România”, spune Cătălin Codescu de la Asociaţia Victimelor Accidentelor.