ATENŢIE! Uite cum îţi dai seama că ouale provin de la o GĂINĂ BOLNAVĂ!

Cu totii vrem sa mancam sanatos, insa acest lucru este tot mai greu din cauza ca anumite produse nu sunt tocmai benefice pentru organism. Iata de exemplu cum iti dai seama ca ouale provin de la o gaina bolnava.

20 mai 2017, 11:21
ATENŢIE! Uite cum îţi dai seama că ouale provin de la o GĂINĂ BOLNAVĂ!

De cele mai multe ori produsele de origine animala provin din ferme unde crescatorii inghesuie animalele pentru a face un profit cat mai mare. In afara de carnea de pui si ouale au de suferit din cauza acestui lucru. Explicatia vine din faptul ca orice consuma pasarea se transfera si in ou, iar daca aceasta nu va avea suficient loc vom vedea urmarile direct in farfuria noastra.

Cum iti dai seama ca ouale provin de la o gaina bolnava, ce a crescut intr-un spatiu necorespunzator?

Conform site-ului idealist4ever.com, o gaina mananca orice, inclusiv carne, iar nutrientii cu care aceasta se hraneste sunt transferati mai departe in ou. Animalul de fata are nevoie inainte de toate de un spatiu suficient in care sa se miste si aer proaspat, caci daca va sta intr-un loc stramt, fara prea mult aer sau lumina nu va face oua la fel de bune precum cele provenite de la un animal crescut la curte.

Coaja oului trebuie sa fie groasa. Atunci cand alegi oua de la un producator necunoscut trebuie sa apesi mai tare pe coaja. Daca aceasta se crapa nu este recomandat sa consumi ouale respective. Cand o gaina mananca sanatos, coaja oului va fi mai tare si nu va crapa prea usor.

Atentie la culoarea galbenusului. In caz ca te-ai obisnuit sa crezi ca galbenusul are o culoare deschisa, chiar spre nuanta albusului inseamna ca ouale cumparate nu au fost dintre cele mai bune. O marfa de calitate, provenita de la gaini crescute sanatos, va avea intotdeauna galbenusul de o culoare galben inchis.

Vezi si textura galbenusului. In afara de culoare, galbenusul trebuie sa fie gros si perfect rotund. Acest lucru arata faptul ca oul respectiv este mai bogat in nutrienti decat cel al carui parte din mijloc are cam aceeasi textura ca si albusul.

Alimentatia unei gaini este foarte importanta, lucru demonstrat si de un studiu recent. Astfel, cercetatorii de la Oxford au aratat intr-un raport ca un nivel crescut de betacaroten introdus in hrana animaului in cauza duce si la imbogatirea oulor sale cu acest nutrient foarte important pentru sanatatea noastra.

Cea mai buna varianta prin care poti face rost de oua sanatoase este sa gasesti un furnizor de incredere, ce iti poate garanta si totodata arata ca ouale provin de la gaini crescute intr-un spatiu suficient de mare si hranite corespunzator.

Sursa: Revista Teo