ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE. MAE îi avertizează pe românii aflaţi în Islanda

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Islanda că Institutul Meteorologic Islandez (MET) avertizează asupra intensificării activităţii seismice în regiunea vulcanului Bardarbunga.

26 aug. 2014, 17:55
ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE. MAE îi avertizează pe românii aflaţi în Islanda

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie în Islanda. Institutul Meteorologic Islandez avertizează asupra intensificării activităţii seismice în regiunea vulcanului Bardarbunga.

Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES este vorba de vulcanul situat sub gheţarul Vatnajokull din zona central-estică a Islandei.

„MET a emis un cod portocaliu privind activitatea seismică din această zonă a Islandei, astfel că populaţia din regiune a fost evacuată preventiv, iar mai multe drumuri au fost închise. Traficul aerian nu a fost perturbat”, precizează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în Islanda, precum şi celor care tranzitează acest stat, să respecte instrucţiunile emise de autorităţile islandeze şi să se informeze din timp asupra condiţiilor de călătorie.

Citeşte şi Vulcanul Bardarbunga din Islanda, zguduit marţi de un cutremur puternic