Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Otopeni! Motorul unei aeronave cu peste 250 de pasageri a cedat

Motorul unui avion al companiei Qatar Airways cu 254 de pasageri la bord a cedat şi a fost nevoie de intervenţia angajaţilor de pe aeroportul Otopeni. Pasagerii au fost debarcaţi şi se află în acest moment, în siguranţă, pe aeroport. 

09 iul. 2016, 12:25
Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Otopeni! Motorul unei aeronave cu peste 250 de pasageri a cedat

Este vorba despre o aeronavă care venea din Oslo şi mergea spre Doha, capitala Qatarului. Când se afla deasupra României, unul dintre motoare s-a defectat, iar pilotul a considerat că este nevoie de o aterizare de urgenţă, motiv pentru care a aterizat pe aeroportul Henri Coandă. 

Avionul Boeing 787 dreamliner a aterizat la ora 14,08. Se fac verificări cu personalul tehnic de la sol”, a spus Teo Postelnicu,  reprezentant al serviciului Comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Până la aterizare, aeronava a mai survolat deasupra Bucureştiului pentru a consuma tot combustibilul şi pentru ca angajaţii Tarom să poată oferi asistenţa de care are nevoie.

Cei 254 de pasageri au fost debarcaţi în siguranţă şi se află în acest moment pe aeroportul Henri Coandă şi cel mai probabil vor fi duşi la destinaţie de o altă aeronavă a aceleiaşi companii.