Audi, din nou investigată. Modelele A6 şi A7 ar avea în continuare dispozitive pentru trucarea emisiilor

Autoritățile germane au lansat o investigație pentru a afla dacă modelele Audi A6 și A7 utilizează un dispozitiv pentru trucarea emisiilor diferit de cel care a condus la apariția scandalului Dieselgate.

08 mai 2018, 17:43
Audi, din nou investigată. Modelele A6 şi A7 ar avea în continuare dispozitive pentru trucarea emisiilor

Într-o perioadă în care efectele scandalului Dieselgate sunt resimțite din plin de industria auto printr-o scădere accelerată a vânzărilor de mașini cu motoare diesel, Autoritatea de Transport din Germania (KBA) a început o nouă investigație.

De data aceasta, vizate sunt modelele Audi A6 și Audi A7, despre care KBA suspectează că utilizează un alt tip de dispozitiv de păcălire a testelor de emisii, diferit de cel care a condus inițial la scandalul Dieselgate.

Citeşte şi Audi cheamă în service 1,2 milioane de maşini, construite în perioada 2012-2016. Ce modele sunt vizate

Informația a fost dezvăluită de publicația germană Der Spiegel, care îl citează pe un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Germania. „KBA a inițiat o audiere oficială pe baza suspiciunilor legate de un dispozitiv de pacare a testelor de emisii pentru modelele A6 și A7 echipate cu motor diesel V6 TDI”, precizează acesta.

Der Spiegel estimează că în Germania există circa 30.000 de unități A6 și A7 care ar putea fi afectate de noul scandal. Publicația susține că un recall pentru toate aceste unități este „extrem de posibil”, existând șanse să fie extins și în afara Germaniei. „Criza diesel nu s-a încheiat pentru Audi. Noi recall-uri nu ar trebui privite ca o consecință a lipsei de acțiune. Din contră, ca un rezultat al educației consecvente„, a precizat un purtător de cuvânt al Audi fără să intre în detalii pe marginea acestui subiect.