Augustin Lazăr cere CSM să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar

Publicat: Miercuri, 14 Februarie 2018 14:17 // Actualizat: Miercuri, 14 Februarie 2018 15:19 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul general Augustin Lazăr solicită conducerii Consiliului Superior al Magistraturii să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar în faţa "campaniei împotriva instituţiilor justiţiei (...) de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv".

Foto: Facebook

Având în vedere informațiile vehiculate în ultimele zile în mass-media, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr dezavuează campania desfăşurată împotriva instituţiilor justiţiei, în mod deosebit a Ministerului Public,  de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv.

De asemenea, procurorul general respinge ferm generalizarea la nivelul întregii activităţi a procurorilor a incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de magistraţi procurori cercetaţi disciplinar. Sistemul  judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de genul celor lansate în media.

Augustin Lazăr dezavuează acţiunile de instigare publică la intervenţia politicienilor în activitatea judiciară pentru demiterea unor procurori cu funcţii de conducere, prin ignorarea procedurilor judiciare clar prevăzute de art. 51 al. 2 şi 7 din Legea nr. 303/2004, precum şi prin înfrângerea principiului constituţional al separaţiei puterilor în stat.

Acesta cere conducerii Consiliului Superior al Magistraturii garantul independenţei justiţiei să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar în faţa acestor atacuri. Procurorul general îşi manifestă încrederea în capacitatea sistemului judiciar din România de a-şi îndeplini misiunea de înfăptuire a justiţiei la nivelul standardelor europene. De asemenea, îşi manifestă încrederea în capacitatea de autoreglare a sistemului judiciar prin identificarea şi rezolvarea conform procedurilor legale a tuturor incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de abateri disciplinare.

Aşa cum de altfel reţin şi rapoartele MCV, problema României nu este funcţionarea defectuoasă a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei împotriva corupției.    

5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr CSM dna justiţia română procurorul general al României
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 feb 18:21
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEI IUSTIN
DACA SPUNE C CA INTR-O ZELLE INTR-O CELULA ASTA POATE INSEMNA CA E INTR-O CELULA DE PUSCARIE SAU NU:
14 feb 17:05
Răspunde | Votează email 0 email
ZIMMEREMEN
SCRIA -DIESES FASTFOOD STREICH IST WIRKLICH MIES SI ARATA CA UN IZVOR DE INTELIGENTA NU DE ROHSTOFF -ASA NUMITELE:
14 feb 17:05
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
Cea mai buna solutie e sa ramana in continuare Kovesi, ca, altfel, s-ar pune batista pe tambal. Nu e problema ca s-ar decredibiliza continuu DNA si Kovesi (trendul fiind puternic negativ), ci aflarea MULTOR alte probleme si mai grave decat Microsoft, Alro. O victorie de moment e prea putin pentru poporul roman... Nota 10, Lazar. Nu trebuie sa se termine repede, in nici un caz !
14 feb 15:59
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
UN OM NORMAL CARE IUBESTE UN ALT OM IN ACEEASI CLASA SOCIALA CU EL STIE SA FIE DESTUL DE BUN SI DE NORMAL ASTFEL INCAT SA ATRAGA CU BINISORUL PRIETENIA RESPECTIVEI PERSOANE CEL PUTIN: DACA ERA SA FIE IN REGULA SE LEGAU MACAR NISTE PRIETENII: CEVA NU MIROASE DELOC BINE SI NICI FRUMOS:
14 feb 15:01
Răspunde | Votează email 0 email
rupp
da hat dieser Mann vollständig Recht man kann aber Sehen wer die Fäden im Hintergrund zieht es ist halt einmal Kriminell immer Kriminell
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H