Augustin Lazăr, despre afirmaţiile procurorilor Ţuluş şi Iorga: Fiecare se apără cum crede. Ei sunt într-o stare emoţională

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat marți, în legătură cu afirmațiile procurorilor DNA Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga, că aceștia se află într-o 'stare emoțională', adăugând că ar trebui ca procurorii care lucrează în structurile specializate să aibă mandate de câte patru ani.

04 iul. 2017, 15:17
Augustin Lazăr, despre afirmaţiile procurorilor Ţuluş şi Iorga: Fiecare se apără cum crede. Ei sunt într-o stare emoţională

„Fiecare se apără cum crede. Eu cred că ei sunt într-o stare emoțională și eu sper să își revină în timp util. Nu ar trebui să se escaladeze această situație”, a precizat Augustin Lazăr la ieșirea din Consiliul Superior al Magistraturii.

El a adăugat că ar trebui ca procurorii care lucrează în structurile specializate să aibă mandate de câte patru ani pentru a nu deveni vulnerabili.

„Procurorii care lucrează în structurile specializate ale Ministerului Public au o mai mare uzură mentală, emoțională. Acolo este un stres și un efort mental pe care nu îl au alții care lucrează în altă parte și cred că este important să vedem ca după o perioadă de timp, pentru protecția lor, ar trebui să se stabilească niște mandate de patru ani, apoi patru ani și după aceasta procurorii să își poată schimba profilul de activitate, fiindcă nu ar trebui ca cineva să stea acolo până când devine vulnerabil”, a spus Lazăr.

Procurorul DNA Doru Țuluș a declarat marți, după ce a fost audiat la CSM, că Laura Codruța Kovesi nu l-a „iubit foarte tare niciodată”, iar după apariția în presă a înregistrărilor șefa DNA „a prins ocazia să epureze pe criterii exclusiv subiective”. El a subliniat că nimeni nu i-a „comandat” vreodată în DNA să facă dosare „într-un anumit fel”.

Citeşte şi: CSM, aviz favorabil pentru revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga