Augustin Lazăr, după adoptarea Codului Penal: „Vom sesiza instituţiile care au competenţa de a sesiza CCR”

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, miercuri, după adoptarea proiectului privind Codul penal în Camera Deputaţilor, că Ministerul Public va analiza modificările, va identifica ceea ce consideră că este neconstituţional şi va sesiza instituţiile care au competenţa de a sesiza Curtea Constituţională.

04 iul. 2018, 13:32
Augustin Lazăr, după adoptarea Codului Penal: „Vom sesiza instituţiile care au competenţa de a sesiza CCR”

„Va fi greu să lucrăm cu instrumente juridice mai vechi. Noi, când am intrat în UE, am adoptat instrumente juridice care să fie de actualitate, care să permită combaterea criminalităţii la un nivel performant. Eu sunt optimist. Vom identifica ceea ce credem noi că are aparenţă de neconstituţionalitate şi vom sesiza instituţiile care au competenţa de a sesiza CCR”, a declarat Augustin Lazăr la ieşirea de la şedinţa CSM.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi „pentru”, 97 de voturi „împotrivă” şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că adoptarea modificărilor la Codul Penal este un eveniment „revoltător” şi a anunţat că va contesta la CCR Codul Penal şi Codul de procedură penală.

Şi PNL a anunţat că va contesta la CCR proiectul de modificare a Codului Penal.