Augustin Lazăr, după desemnarea noii conduceri a CSM: Dacă suntem bine intenţionaţi, sunt soluţii pentru problemele din Justiţie

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat vineri, după desemnarea noii conduceri a CSM, că, odată cu aceste schimbări, speră ca 2018 să aducă soluţii pentru toate problemele care vor fi rezolvate dacă există profesionalism.

05 ian. 2018, 16:03
Augustin Lazăr, după desemnarea noii conduceri a CSM: Dacă suntem bine intenţionaţi, sunt soluţii pentru problemele din Justiţie

„Noi avem o nouă conducere a Consiliului Superior al Magistraturii şi recomandarea mea este să privim în viitor, să fim optimişti. Este o conducere nouă care cred că va putea face lucruri bune pentru sistemul judiciar şi nu ar trebui să ne uităm în trecut, la cine, ce, cum a votat. Asta e deja irelevant”, a declarat procurorul general la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Întrebat dacă se aşteaptă la un an liniştit în ceea ce priveşte evenimentele din Justiţie, Augustin Lazăr a răspuns că, dacă există bună intenţie şi profesionalism, se vor găsi soluţii, inclusiv pentru controversatele modificări ale Codurilor Penale şi de Procedură Penală.

Citeşte şi: Ce au declarat ministrul Justiţiei şi procurorul general înainte de şedinţa CSM

„Cred că va fi în continuare un context mai complicat, dar noi sperăm ca în acest an să se găsească soluţie pentru toate problemele care sunt puse în discuţie şi mai ales, dacă suntem bine intenţionaţi cu toţii, unde este profesionalism, sunt şi soluţii. (…) Eu aşa cred, că pentru toate problemele juridice noi putem găsi soluţii. Avem experţi, avem tot ce ne trebuie pentru a rezolva problemele”, a spus procurorul general al României.

Procurorul general al României a fost prezent, vineri, la şedinţa CSM, în cadrul căreia a fost desemnată noua conducere a instituţiei. În urma votului, noul preşedinte al CSM este judecătorul Simona Marcu, iar funcţia de vicepreşedinte a fost obţinută de procurorul Codruţ Olaru. Ambii au fost singurii candidaţi, transmite Mediafax.