Augustin Lazăr, procurorul general, mesaj pentru medicii legişti

Augustin Lazăr, procurorul general, a participat miercuri la festivitatea de celebrare a 125 de ani de la înfiinţarea Institutului Naţional de Medicină Legală "Prof. dr. Mina Minovici", prima instituţie de medicină legală din Europa, context în care le-a spus celor prezenţi că profesionalismul şi dăruirea celor care slujesc medicina legală au contribuit în mod deosebit la soluţionarea speţelor judiciare.

RomaniaTV.net
20 dec. 2017, 15:18
Augustin Lazăr, procurorul general, mesaj pentru medicii legişti

„Augustin Lazăr a subliniat profesionalismul şi dăruirea celor care slujesc medicina legală, contribuind în mod deosebit la soluţionarea speţelor judiciare, prin obţinerea unor mijloace de probă pertinente şi utile, axate pe suport obiectiv ştiinţific, indispensabile unui act de justiţie modern, cu valoare europeană”, a afirmat Augustin Lazăr, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

Totodată, arată sursa citată, Augustin Lazăr a apreciat îndelungata şi fructuoasa colaborare dintre Ministerul Public şi Institutul de Medicină Legală, care, de cele mai multe ori, a condus la soluţionarea unor cauze complexe, mai ales în ceea ce priveşte infracţiunile grave contra vieţii persoanelor.