Augustin Lazăr, Laura Codruţa Kovesi şi Mariana Ghena, convocaţi de Tudorel Toader la sediul Ministerului Justiţiei pe tema MCV

Procurorul general Augustin Lazăr, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, și președintele CSM, Mariana Ghena, au venit, joi, la Ministerul Justiției pentru a discuta despre vizita experţilor MCV. O întâlnire de gradul zero în plin scandal pe legile justitiei şi pe controalele de la DNA şi de la Parchetul General, transmite România TV.

07 sept. 2017, 07:07
Augustin Lazăr, Laura Codruţa Kovesi şi Mariana Ghena, convocaţi de Tudorel Toader la sediul Ministerului Justiţiei pe tema MCV

Procurorul general Augustin Lazăr s-a prezentat joi dimineață la sediul Ministerului Justiției pentru ” a face o analiză a progreselor realizate în materie de MCV” cu Tudorel Toader.

„Vom face o analiză a progreselor realizate în materie de MCV, apoi să primim vizita experților europeni și, în această situație, este important să știm care sunt progresele realizate”, a spus procurorul general, Augustin Lazăr, la sosirea la sediul ministerului.

„Este o ședință pregătitoare. Este o discuție pregătitoare. Noi ne-am pregătit din punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii”, a precizat Mariana Ghena la intrarea în Ministerul Justiției, citată de Agerpres.

Întrebată în ce măsură a îndeplinit CSM obiectivele din ultimul raport, Ghena a răspuns: „În mare măsură. De fapt, aspectele asupra cărora CSM s-a aplecat, le-a analizat și le-a interpretat sunt incluse într-un raport preliminar pe care l-am comunicat Ministerului Justiției și el se află pe site-ul Consiliului”.

Ulterior, la sediul Ministerului Justiției a ajuns şi șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Aceasta nu a dorit să facă declaraţii în fața jurnaliștilor.