Autocar plin cu pasageri, ajuns în ŞANŢ la Constanţa în timp ce traversa o porţiune de şosea cu apă

Un autocar cu 15 călători, care făcea curse regulate în judeţul Constanţa, a ajuns, joi dimineaţă, într-un şanţ de pe marginea unui drum judeţean, după ce a traversat o porţiune de şosea care era inundată, fără a exista persoane rănite,

RomaniaTV.net
07 ian. 2016, 08:39

Un autocar de linie care se deplasa dinspre Mihai Viteazu spre Constanța a fost luat de o viitură care a afectat drumul județean 226. Autocarul a ieșit de pe partea carosabilă și s-a oprit cu roțile din față într-o derea plină cu apă, între localitățile Nuntași și Istria.

Apelul la 112 s-a înregistrat la ora 5.38, iar la fața locului s-au deplasat 26 de pompieri cu 3 autospeciale de intervenție, descarcerarea grea, o barcă, o autospeciala transport personal și victime multiple, precum și 2 ambulanțe SMURD, pentru evaluarea situației sub coordonarea inspectorului șef.

În autocar se aflau 15 pasageri, care, după producerea incidentului, au rușit să iasă singure din vehicul, neavând nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

La fața locului a rămas o autospecială ISU Dobrogea care, împreună cu reprezentanții autorităților locale și ai drumurilor județene, intervin pentru repunerea autocarului pe partea carosabilă.

Reprezentanţii Serviciului Rutier Constanţa spun că nu au fost solicitaţi să intervină la accident, dar, din primele informaţii, reiese că acesta s-a produs după ce autocarul a traversat o porţiune de şosea cu apă, iar în urma acvaplanării şoferul a pierdut contrulul volanului, maşina oprindu-se cu roţile din faţă într-un şanţ de pe marginea drumului, plin cu apă.