Autocar românesc, implicat într-un carambol în Ungaria. Bilanţ OFICIAL: 5 morţi, între care un român. PRIMELE IMAGINI

Un autocar înmatriculat în România a fost implicat într-un accident în Ungaria, aproape de intrarea în ţară. În accident au fost implicate mai multe vehicule şi cinci persoane şi-au pierdut viaţa. Ministerul Afacerilor Externe a oferit un bilanţ oficial, anunţând că un român se numără printre persoanele care şi-au pierdut viaţa.

RomaniaTV.net
15 feb. 2017, 07:36

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că una dintre persoanele decedate în urma accidentului este cetăţean român şi alţi şase români au fost răniţi şi duşi la spitale idn Szeged şi Mako.

„Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako. Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident. Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară”, se arată într-un comunicat al MAE pentru România TV.

UPDATE: Un bilanţ OFICIAL al victimelor, oferit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, arată că cinci persoane au murit şi alte 12 au fost rănite. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat că 39 de persoane au fost implicate în accidentul produs miercuri dimineaţă în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România. Cinci persone au murit, iar 12 au fost rănite, patru din acestea fiind în stare gravă.

Toţi răniţii au fost transportaţi la spitale din Ungaria, la decizia autorităţilor maghiare, au mai menţionat reprezentanţii DSU.

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, declara anterior că una dintre persoanele care au murit în accident era pasager în autocarul care mergea spre Bucureşti.

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, la locul accidentului au fost trimise o ambulanţă de terapie intensivă SMURD (UTIM) şi două ambulanţe de prim ajutor SMURD (din cadrul ISU Arad, precum şi două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi o ambulanţă de terapie intensivă SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timiş. De asemenea, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală Arad a fost prealertat pentru a interveni, iar ISU Arad a pregătit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgenţă în zonă, în caz de nevoie.

UPDATE: Compania de transport căreia îi aparţine autocarul implicat în accident a transmis, într-un comunicat, că niciun pasager din vehiculul înmatriculat în România nu a avut de suferit, deşi iniţial se anunţase că ar fi fost un mort şi mai mulţi răniţi. Singurul rănit din autocar a fost, potrivit Eurolines România, şoferul aflat la volanul autocarului.

„Un autocar al companiei de transport Danvi Top Expeditii, inchiriat de compania Eurolines Romania, ce efectua cursa de linie regulata Hamburg-Bucuresti, a fost implicat intr-un accident rutier pe teritoriul Ungariei la o distanta de 2 km de Nadlac.
In autocar se aflau 17 pasageri. In urma acestui incident niciunul dintre pasageri nu a avut de suferit, doar soferul aflat la volan a fost accidentat si transportat la spital. Toti pasagerii au fost deja preluati de un autocar trimis de Eurolines Romania si se afla in drum catre destinatie”, se arată în comunicat.

Totodată, cei de la Eurolines au informat că din informaţiile deţinute reiese că accidentul s-a produs din cauza a două microbuze staţionate fără semnalizare pe banda a doua a autostrăzii, în urma unui accident produs anterior şi în condiţii de ceaţă care reducea vizibilitatea. ” Soferul autocarului, pe fondul vizibilitatii scazute si a conditiilor meteo nefavorabile, a incercat sa impiedice coliziunea cu cele doua microbuze, dar nu a reusit sa evite impactul”, mai arată cei de la Eurolines.

UPDATE: Anunţul MAE după accidentul din Ungaria: „Consulatul General al României la Szeged are în atenţie accidentul care a avut loc în această dimineaţă în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere al frontierei Nădlac, în care a fost implicat şi un autocar înmatriculat în România. Consulul general al României se deplasează de urgență la faţa locului în vederea acordării de asistenţă consulară. De asemenea, reprezentanţii oficiului consular se află în legătură permanentă cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, în vederea coordonării acţiunilor pe plan local pentru a acorda asistență eventualilor cetățeni români care s-ar număra printre victimele accidentului. Până în momentul de faţă, poliţia ungară nu a informat cu privire la cetăţenia răniţilor şi victimelor fatale ale accidentului”.

UPDATE: „ISU Banat a trimis două autospeciale de transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD de terapie intensivă, șapte subofițeri, doi medici și două asistente”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Bogdan Mutu.

În carambol au fost implicate 15 vehicule. Patru persoane au murit – una singură din autocarul românesc, iar 15 au fost rănite, trei dintre ele fiind încarceratem a declarat Mircea Merea, directorul Ambulanței Arad.

UPDATE: Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 sunt rănite. La faţa locului au ajuns 7 ambulanţe din Arad, patru de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi trei de la SMURD. De asemenea, spre locul accidentului au plecat şi echipaje de intervenţie din Timiş şi Bihor.

O persoană din autocarul românesc a murit în urma impactului, iar alta este încarcerată. Potrivit specialarad.ro, în accident sunt implicate un autocar din România care se îndrepta spre ţară, un microbuz înmatriculat în Bulgaria, două autovehicule mici și un TIR.

O altă persoană aflată în microbuzul bulgăresc şi-a pierdut viaţa, iar duă au fost rănite. De asemenea, într-unul dintre autoturismele implicate în accident o persoană este încarcerată şi alte sunt rănite.

Două echipaje SMURD Arad au plecat spre locul accidentului, după ce autorităţile din Ungaria au solicitat sprijin în urma accidentului produs pe autostrada M43.

Accidentul s-a produs din cauza ceţii, pe sensul de intrare dinspre Szeged, la aproximativ doi kilometri de vamă.

Circulația în zonă este blocată.

Vom reveni cu amănunte.