Autor de cărţi poliţiste, prins după 22 de ani pentru PATRU CRIME

Liu Yongbiao, de 53 de ani, care are la activ cărţi în care criminalii reuşeau să scape ani buni de urmările legii după ce înfăptuiau omoruri, a fost arestat de poliţia chineză şi plasat în arest pentru uciderea a patru persoane  în urmă cu aproape 22 de ani.

17 aug. 2017, 08:24
Autor de cărţi poliţiste, prins după 22 de ani pentru PATRU CRIME

Liu Yongbiao urma să publice un volum în care o scriitoare de cărţi poliţiste scapă de urmările legii în urma unei serii de crime. Autorul şi-a recunoscut vina.

Poliţiştii l-au arestat pe Liu Yongbiao la reşedinţa sa din ţinutul Nanling, vineri seara, iar acesta i-a întâmpinat cu mesajul: „V-am aşteptat aici în tot acest timp”.

Patru persoane au fost ucise pe 29 noiembrie 1995 într-o pensiune din Huzhou, un oraş din provincia Zhejiang. Poliţia a găsit un oaspete, cei doi proprietari – soţ şi soţie – şi pe nepotul acestora cu urme de lovituri la cap cu un obiect contondent.

După ce cazul nu a progresat deloc, o pistă a fost descoperită la începutul acestei luni, datorită unor teste ADN.

Liu Yongbiao a devenit scriitor după ce a eşuat în studiile universitare. A debutat în 1985 şi s-a afirmat în stilul poliţist, cu titluri precum „Secretul vinovat” devenind membru al prestigioasei Asociaţii a Scriitorilor Chinezi în 2013. Unul dintre romanele sale, publicat în 2014, a fost adaptat într-un serial de televiziune de 50 de episoade.

Liu Yongbiao şi-a recunoscut crimele şi într-o scrisoare către soţia sa: „În sfârşit mă pot elibera de tortura psihică pe care am îndurat-o atât de mult timp”.

„Frumoasa scriitoare care ucidea” urma să fie titlul viitorului roman al lui Liu Yongbiao.