Autorităţile, în alertă după anunţul meteorologilor. Arafat: „IGSU a luat toate măsurile şi suntem pregătiţi”

Autorităţile sunt în alertă după anunţul meteorologilor. Iată cum se pregătesc autorităţile pentru iarna acesta şi de ce sfaturi trebuie să ţină cont oamenii aflaţi în zonele afectate.

18 dec. 2017, 13:51
Autorităţile, în alertă după anunţul meteorologilor. Arafat: „IGSU a luat toate măsurile şi suntem pregătiţi”

IGSU a luat toate măsurile şi suntem pregătiţi cu capacităţi mai mari, deci IGSU a luat toate măsurile dacă apar situaţii, să putem să intervenim. Mai avem Inspectoratul General de Aviaţie, cu limitele meteo poate să intervină şi mai avem şi alte instituţii ca MApN, cei de la Drumuri, Ministerul Transporturilor… Există tot grupul implicat, există corelare între noi şi există discuţii, astfel încât că putem trece prin sezonul de iarnă cât mai uşor şi cât mai bine„, a declarat, la România TV, Raed Arafat, coordonatorul Dispeceratului pentru Situații de Urgență.

Citeşte şi CAUCIUCURI DE IARNA: Când este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarnă. Poliţia face precizări importante

Mai mult, Arafat a precizat că atunci când „un drum este cu risc mare să fie închis, mai degrabă îl închidem înainte să se blocheze oameni pe acest drum, deci este o măsură care a dovedit că e mai eficientă decât să mergem după cei blocati să stea ore în şir, fără să poată să progreseze. Mai bine închizi drumul şi oamenii aşteaptă să intre pe drumul respectiv când condiţiile sunt mai bune„.

Citeşte şi PROGNOZA METEO de Crăciun şi Revelion. Directorul ANM: Mai rece decât în mod obişnuit, temperaturi sub pragul de îngheţ