Autorităţile SUA încearcă să aducă în ţară pentru tratament cel puţin un american infectat cu Ebola în Africa

Autorităţile americane încercau, vineri, să asigure aducerea în Statele Unite pentru tratament a cel puţin unui american infectat cu virusul Ebola în Africa de vest. Spitalul universitar Emory (Atlanta, statul Georgia) a anunţat că este pregătit să primească un pacient la o unitate de izolare specială pe care o operează în colaborare cu Centrul pentru controlul şi prevenirea maladiilor, relatează NBC, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
01 aug. 2014, 18:22
Autorităţile SUA încearcă să aducă în ţară pentru tratament cel puţin un american infectat cu Ebola în Africa

‘Dr. Kent Brantly, medic al organizaţiei creştine Samaritans Purse, şi Nancy Writebol, misionară a SIM (Serving in Mision), sunt în stare gravă’, a arătat într-un comunicat prima dintre cele două organizaţii. ‘Cei doi americani, care au contractat Ebola în Nigeria, se află încă în această ţară (vineri), dar au loc eforturi de evacuare medicală care ar urma să fie finalizate până la începutul săptămânii viitoare’, se precizează în comunicat.

Aceeaşi organizaţie mai menţionează că a început deja evacuarea a 60 de lucrători ‘neesenţiali’ ai celor două instituţii şi aparţinători ai acestora, toţi fiind sănătoşi. Întoarcerea acestora în Statele Unite este aşteptată înainte de sfârşitul weekendului.

Departamentul de Stat al SUA a indicat în plus că doi angajaţi ai Peace Corps se află sub observaţie pentru că ar fi putut fi expuşi la virus, dar nu a dat mai multe detalii privind cine sunt aceştia sau unde se află în acest moment. Nu se ştie deocamdată exact dacă unul dintre voluntarii Peace Corps a contractat virusul şi poate fi evacuat.

Dr. Thomas Frieden, de la Centrul pentru controlul bolilor, a subliniat că orice spital modern care dispune de o unitate de izolare poate primi în siguranţă un pacient cu virusul Ebola, nefiind nevoie de măsuri speciale în afară de un control foarte strict al igienei şi de utilizarea de echipamente de protecţie de către lucrătorii din domeniul sanitar.