Autorul sau autorii triplei crime de la Apa ar putea primi condamnarea maximă

Autorul sau autorii triplei crime de la Apa, în care au fost uciși Gheorghe Rentea (59 de ani), Niculina Rentea (56 de ani) și Viorica Apan (80 de ani), pot primi condamnarea maximă, potrivit noului Cod Penal.

05 dec. 2017, 07:41
Autorul sau autorii triplei crime de la Apa ar putea primi condamnarea maximă

Dată fiind gravitatea faptelor, autorul/autorii au șanse mici să scape de o astfel de pedeapsă. Cert este faptul că după 20 de ani, autorul/autorii, în cazul în care vor fi condamnat/condamnați, pot să ceară eliberarea condiționată, scrie presasm.ro.

Potrivit noului Cod Penal, intrat în vigoare pe 1 februarie 2014, închisoarea pe viaţă nu poate fi aplicată în cazul persoanelor care au mai multe de 65 de ani, aceştia putând primi, în schimb, pedepse de până la 30 de ani.

Răzvan Rentea, acuzat de uciderea părinților, a fost dus joi la Tribunalul Satu Mare. Procurorii au cerut arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au decis în cursul zilei de joi arestarea acestuia pentru 30 de zile.

„Admite propunerea parchetului; Dispune arestarea preventiva a inculpatului R.R.M., în cursul urmăririi penale, pe o durata de 30 de zile de la 29.11.2017 la 28.12.2017″, este soluția pe scurt a judecătorilor Tribunalului Satu Mare.

La intrarea în Tribunalul Satu Mare, întrebat de ziariști, Răzvan Rentea s-a declarat nevinovat.

Rentea a fost reținut în cursul zilei de marți și a fost audiat de procurori. Reținut inițial pentru 24 de ore, procurorii au solicitat magistraților arestarea sa preventivă. Răzvan Rentea este principalul suspect în cazul triplei crime de la Apa. Procurorii l-au reținut imediat după încheierea ceremoniei de înmormântare a părinților și a bunicii.

Rentea și-a susținut nevinovăția nu doar în fața presei ci și în fața anchetatorilor. Potrivit anchetatorilor, dosarul pe care l-au deschis pe numele lui Răzvan Rentea se bazează atât pe declarații ale martorilor, cât și pe cercetările de la fața locului și pe probe științifice.

Citeşte şi Triplă crimă în Satu Mare. Toţi membrii unei familii au fost găsiţi morţi în locuinţa lor: Erau desfiguraţi